TeknologiTophistorie

Apple tæt på at bryde to-billioner-grænsen

Apple er snublende tæt på at blive det første firma i verden med en værdi på over to billioner dollars. Værdien er næsten fordoblet på to år.

Æblekongen Tim Cook har god grund til at finde det store smil frem. Aktiekursen stiger fortsat og Apple er nu meget tæt på at blive den første virksomhed i verden, der har en markedsværdi på to billioner dollars. Læs det lige igen: To billioner dollars.

I skrivende stund er værdien af Apple på 1,93 billioner dollars. Det er 12.200 milliarder kroner – eller mere end fem gange Danmarks nationalprodukt, skriver finans.dk. Til sammenligning er Microsoft og Amazon på anden- og tredjepladsen efterladt med en markedsværdi på henholdsvis 1,58 billioner dollars og 1,57 billioner dollars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple var også den første virksomhed, der brød en-billion-mærket. Det skete for præcis to år siden, i august 2018. Værdien af selskabet er altså næsten blevet fordoblet på bare to år. Det tog 42 år at nå den ene billion, fra Apples grundlæggelse i 1976 til 2018 – og al snak om, at Steve Jobs var uundværlig for Apple virker nu ret absurd.

Apple
Apples aktieværdi de seneste to år.

Tim Cook blev ansat som topchef hos Apple i 2011, kort tid før selskabets grundlægger Steve Jobs døde af kræft. Hjemmesiden, hvor Apple lader fans hylde firmaets grundlægger, Remembering Steve, eksisterer stadig. 

Apple forventes at lancere sine nye generation af iPhones i næste måned, mens vi sandsynligvis kommer til at vente til oktober eller november før de kan købes i butikkerne.

Back to top button