Gadgets

Apples nye produkter er dyrere end nogensinde

Det har aldrig været billigt at blive ejer af et Apple-produkt, men igår fik priserne endnu et ordentligt nøk den forkerte vej.

Det er blevet markant dyrere at blive ejer af et Apple-produkt – i hvert fald, hvis det er en af gårsdagens nyheder, man går efter. Generelt er der nemlig en stigning i prisen på de såkaldte entry-level-udgaver, altså de billigste udgaver af hver af de nye modeller.

iPad Pro er steget med to tusinde kroner

Den billigste udgave af den 12,9 tommer store iPad Pro er steget to tusinde kroner. Sidste års model kunne erhverves fra 6.999 kroner, mens årets aftapning koster mindst 8.699 kroner. Og så er der tale om den mindste model med 64 gigabyte lagerplads og udelukkende wifi-forbindelse. Går du all-in med 1 terabyte lagerplads og 4G-forbindelse, må du lægge brutale 17.499 kroner på disken.

Kan du “nøjes” med den mindste iPad Pro med 11-tommer-skærm, kommer du af med 6.699 kroner. Det er 1.100 kroner mere end sidste års 10,5 tommer model, der kostede fra 5.599 kroner. Og så skal du huske, at pen og tastaturkommer oven i hatten.

Apropos pennen – Apple Pencil – er den nye udgave også blevet markant dyrere, nemlig 1.049 kroner, mod 769 for den forrige model. En stigning på 280 kroner.

Air er steget med 1.700 kroner

Man kan stadig den “gamle” MacBook Air-model uden Retina-skærm og Touch ID for 8.799 kroner, men vil du have den seneste udgave, koster den mindst 1.700 kroner mere, nemlig 10.499 kroner. Dermed bryder Apple med en gammel “tradition”, hvor enheder opdateres med nyeste teknologi, men holder prisen.

Og det er naturligvis ikke bare årets tablets og computere, der er blevet dyrere – allerede sidste år hævede Apple prisen på iPhone X markant i forhold til forgængerne. Godt for Apple, skidt for os forbrugere …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.