Gadgets

Apple lancerer ny iPad Pro

Apples nyeste iPad Pro er en radikal opgradering af Pro serien.

New York: Apple har netop lanceret deres nyeste iPad Pro. Ganske som vi har skrevet om de seneste dage er der tale om en tablet, der skiller sig mærkbart ud fra tidligere generationer på alt – fra design til ydelse og funktionalitet.

Startknappen er væk

Ligesom på de nyeste iPhones X, XS, XS Max og XR har Apple nu fjernet startknappen fra deres dyreste serie af iPads. I stedet bruger du nu udelukkende gestikuleringer – præcis som på telefonerne – for at komme rundt i styresystemet. Ligesom på de nyeste iPhones er der så naturligvis heller ikke fingeraftrykslæser, så i stedet må logge ind via dit ansigt – med FaceID.

Nye størrelser

Den nye iPad kommer i 11″ – men selve enheden er på størrelse med den tidligere 10,4″ iPad Pro. Derudover er den nye Pro i 12,9″ udgaven blevet væsentligt mindre – og er nu på størrelse med et A4 ark. Den er også blevet væsentlig mindre i tykkelsen, hvor den nu er 5,9mm. I alt er den skrumpet med 25%.

Ny processor

Som det efterhånden er sædvane har Apple udviklet en ny udgave af deres processor til brug i iPad. I virkeligheden er det mere en fintunet udgave af deres A12 Bionic processor, de har bygget – kaldet A12X. I forvejen er A12 Bionic en af de hurtigste processorer på mobilmarkedet, og med A12X nærmer ydelsen sig noget, vi ellers kun har set i “ægte” bærbare pc’er – faktisk er A12X Bionic ifølge Apple væsentlig hurtigere end de fleste Core i7 processorer i bærbare pc’er. iPad Pro 2018 er helt op til 90% hurtigere end sidste års modeller.

Ny Apple Pencil

En ny Apple Pencil har også fået en overhaling. Den er nu magnetisk og sidder fast på iPad. Så snart du klikker den på, parrer den automatisk – og lader trådløst. Den har også fået nye funktioner i brug – alt det kommer vi ind på i en kommende anmeldelse som vi har klar ganske snart.

USB-C erstatter Lightning

Som forudset af rigtigt mange har Apple valgt at droppe deres lightning-stik på den nye tablet. Det giver mulighed for at levere op til 5K ud af iPad – og Apple har også gjort det muligt at oplade en iPhone ved at forbinde den til din iPad Pro.

Dermed er der taget endnu et skridt imod helt at droppe Lightning-stikket i Apple enheder, hvor det nu kun er iPhone og de billigere iPads der ikke er skiftet til USB-C.

iPad Pro koster fra 6.699 kr.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.