×
ElbilerTophistorie

Billig Volvo får rækkevidde på 480 kilometer

Den lille Volvo EX30 vil kunne fås med to batteristørrelser og får en rækkevidde på op til 480 kilometer.

Den 7. juni præsenterer Volvo sin nye elektriske crossover for verden. Volvo EX30 bliver navnet og det bliver mærkets hidtil billigste hel-eletriske model. De præcise specifikationer er, naturligvis, ikke offentliggjort, men i et interview med mediet Autocar afslører Volvo et par væsentlige detaljer.

Volvo EX30 vil til at begynde med kunne fås med to battteristørrelser, samt udgaver med baghjuls- eller firehjulstræk. Det fortæller Anders Nyth, der er leder for Volvos bæredygtighedscenter.

– Ved lanceringen vil vi tilbyde den med to batterivarianter. En mindre variant med et batteri på 51 kWh, som er af LFP-typen og så vil vi have NMC eller NCM-varianten som er på 69 kWh, siger Nyt.

Når det kommer til rækkevidde, vil udgaven med det store batteri kunne komme op på 480 kilometer. Udgaven med LFP-batteri vil have kortere snor, inden den skal lades op igen.

Sigter efter yngre byboere

Med hensyn til prisen, kan vi fortsat kune gætte. Men Volvo Cars administrerende direktør, Jim Rowan, har tidligere sagt til et australsk medie, at aldersdemografien hos Volvo-kunderne er for høj. Han antydede samtidig, at startprisen på Volvo EX30 derfor sættes, så yngre kunder også kan være med.

Volvo Cars har samtidig i en pressemeddelelse fortalt, at EX30 er “designet specifikt til at beskytte mennesker i travle bymiljøer”. Den er blandt andet udstyret med en døråbningsalarm, der skal hjælpe med at reducere situationer, hvor en bildør bliver åbnet og forårsager ulykker for cyklister.

Volvo EX30 er også udstyret med Volvo Cars’ nye autobremsefunktion, der er designet til at hjælpe med at undgå vejkrydsulykker. Hvis en anden bil uventet krydser din vej, standser bilen og undgår kollision.

EX30 er i øvrigt Volvo Cars’ mest miljøvenlige model til dato. Den har et CO2-fodaftryk, der er hele 25 procent lavere end C40 Recharge og XC40 Recharge.

Volvo præsenterer som nævnt bilen den 7. juni. Det bliver klokken 13.30 og iNPUT vil naturligvis være klar med nyheder, når det sker.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.