TeknologiTophistorie

Politisk flertal vil forbyde udlejningsløbehjul

Et flertal af partier mener, at det skal være slut med elektriske udlejningsløbehjul i de dele af København, hvor der er mest trængsel.

Nogle elsker dem og bruger dem aktivt. Andre hader dem. Men alle har en holdning til de elektriske udlejningsløbehjul, der har gjort sit indtog i de større danske byer de seneste år. Politikerne har også en holdning: Løbehjulene skal fjernes fra dele af København. Det skriver dr.dk.

Løbehjulene medfører nemlig for mange ulykker og farlige situationer for fodgængere og cyklister, mener politikerne. Folketinget skal derfor behandle en ny vejlov, der skal gøre det muligt for kommunerne at forbyde udlejningsløbehjulene i gadebilledet.

– Vi kan se på statistikkerne, at elløbehjul fører til flere uheld og alvorligt tilskadekomne. Samtidig er der nogle steder i byen hård kamp om gaderummet til udeservering, ophold og vareudstilling, så når vejloven er vedtaget, vil vi se på zoner, hvor der ikke må udlejes løbehjul, siger Lars Weiss, der er grupperformand for Socialdemokratiet, til dr.dk.

Et andet problem er, at løbehjulene ofte ligger og flyder til stor gene for gående. Politikerne har tidligere forsøgt at begrænse generne ved at fastlægge et loft på 3.000 udlejningsløbehjul i hovedstaden.

Behandlingen af den nye vejlov er blevet forsinket på grund af coronavirus, men loven forventes vedtaget umiddelbart efter sommerferien.

Tre firmaer har i skrivende stund elektriske udlejningsløbehjul i de københavnske gader, nemlig Tier, Lime og Voi.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.