×
ElbilerTophistorie

CO2-udledning fra nye danske biler rasler ned

Nye tal viser, at det går stærkt med at danske bilers CO2-udledning under kørsel, der på fem år er knap halveret.

På fem år er udledningen af CO2 fra nye danske næsten halveret, skriver De Danske Bilimportører. I 2019 var gennemsnitsudledningen for nye danske personbiler under kørsel på 136 gram CO2 pr kilometer. Dette tal er faldet til 77 gram CO2 pr kilometer i 2023.

Det flotte tal skyldes ikke mindst det stigende antal elbiler på vejene. Danmark rundede i oktober 2022 en milepæl med 100.000 elbiler på de danske veje. Sidenhen har tallet passeret 169.000 elbiler ved udgangen af september. Elbiler har alene i år udgjort 32,9 procent af nybilsalget svarende til over 40.000 nye elbiler i Danmark i 2023. 

– De nye biler – og særligt elbilerne – er vitale for at reducere CO2-udledningen i Danmark, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Han er bekymret for, at de planlagte afgiftstigninger på elbiler vil have en negativ effekt på salget. Og dermed den positive udvikling i CO2-udledningen.

– Vi bør derfor se på at ændre de kommende afgiftsstigninger på elbiler i 2026 så udviklingen kan fortsætte og klimamålene kan opfyldes, siger Mads Rørvig.

CO2

Allerede til nytår stiger afgifterne på de dyreste modeller. Men fra årsskiftet 2025/2026 vil også mere beskedne elbiler stige i pris. I 2030 vil den billigste Model Y være steget med mere end 130.000 kroner til 514.127 kroner.

Læs mere: Så meget stiger Tesla i pris efter nytår.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.