×
TeknologiTophistorie

CPR-numre fra tusindvis af 3-kunder lækket

6.625 kunder hos teleselskabet 3 har fået stjålet både CPR-numre, navne og adresser. Alle berørte kunder er blevet kontaktet.

Uvedkommende har tiltvunget sig adgang til data fra række af teleselskabet 3’s kunder. Der er tale om oplysninger om 6.625 kundenumre i 3’s kundebase, som er navn, adresse, telefonnummer, IP-adresse og CPR-numre. Oplysningerne er indhentet for to uger siden, og strækker sig derfra tre måneder bagud i tid.

CPR-numre kan misbruges til eksempelvis identitetstyveri. 3 ser derfor på sagen med største alvorlighed og har iværksat en omfattende undersøgelse, ligesom sagen er anmeldt til politiet. Det skriver teleselskabet i en pressemeddelelse.

– Da vi blev gjort bekendte med sagen, lukkede vi ned for fejlen med det samme og fik identificeret årsagen, siger Peter Kirk Nielsen, Kundedirektør i 3.

3 er Danmarks tredjestørste teleselskab med mere end 1,5 millioner kunder. Lækket er ikke sket på selskabets egne systemer, men derimod hos en underleverandør.

– Det er med stor beklagelse over for vores kunder, at jeg må meddele, at 3’s underleverandør har orienteret os om, at udefrakommende uretmæssigt har tiltvunget sig adgang til vores kundedata via en adgang til et lokalt drev på én af leverandørens medarbejderes computer, hvorfor oplysninger på nogle af vores kunder er blevet kompromitteret, siger Peter Kirk Nielsen.

Han understreger, at der ikke er lækket bankoplysninger eller andre former for kreditkort- og betalingsdata.

Bliver man udsat for tyveri af CPR-nummer og andre former for personlige data kan man søge hjælp hos Det Kriminalpræventive Råd.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.