×
TeknologiTophistorie

De mest streamede sange og kunstnere på Spotify i 2020

Traditionen tro har Spotify lavet en liste over den musik, vi har været mest glade for i 2020. Er du enig?

Julemåneden er, endelig vil nogen mene, skudt i gang. Og udover kalendergaver, drillenisser og kalenderlys, er der en tradition i december, der vender tilbage år efter år. Nemlig at lave lister over det, vi har været allermest glade for i året, der gik. En af de lister, der plejer at være populære, er listen over de mest streamede kunstnere og sange.

Spotify ved, hvad vi elsker at høre

En af de første til at smide en top-10 liste på nettet er Spotify. Den svenske musik-tjeneste er verdens største udbyder af streaming-musik. Derfor er deres bud på, hvad verden har været vilde med at fylde ørerne med, et ret godt bud på en 2020 Greatest Hits-liste. Hvorvidt man så er enig, er naturligvis en smagssag.

Mest streamede kunstner

Spotifys mest streamede kunstner 2020: Bad Bunny

Den puertoricanske rapper Bad Bunny har haft et virkelig godt år på Spotify. Mere end 8,3 milliarder gange er et af hans numre blevet afspillet i løbet af 2020. Hans musik betegnes som regel som reggeatron, men han indarbejder som regel flere andre genrer i sine numre. Han er desuden kendt for at samarbejde med en række andre kunstnere. På albummet YHLQMDLG (som du kan læse mere om længere nede), er der således gæsteoptrædener af Sech, Anual AA og Daddy Yankee. Men Bad Bunny var ikke den eneste, der havde et rigtig godt år på Spotify. På de efterfølgende pladser finder man Drake, J Balvin, Juice WORLD og Weeknd.

Mest streamede kvindelige kunstner

Billie Eilish har haft fuld fart på karrieren, siden hun som kun 16-årig udsendte sin debut-EP i 2017. Hun var den mest streamede kvindelige kunstner på Spotify i 2019, og i 2020 har hun gentaget succesen. På pladserne lige efter finder man Taylor Swift, som virkelig har fået gang i karrieren igen, Ariana Grande og Dua Lipa.

Mest streamede sang

Hvis du hører navnet Abel Makkonen Tesfaye, kan det være, at du reagerer med et ”øhhh … hvem?”. Men hvis vi i stedet siger The Weeknd, er du sikkert mere på hjemmebane. Den 30-årige canadiske R&B-musiker er kendt for sin ofte melankolske musik, der er præget af tunge beats og sin udprægede brug af autotune. Det er også tilfældet på hans mega-hit Blinding Lights, som er blevet afspillet knap 1,6 milliarder gange på Spotify i løbet af 2020. Knap så populære var Tonnes and I, som har lavet den både elskede og hadede Dance Monkey, og Roddy Richs The Box, som kommer ind på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Mest streamede album

Vi lovede at komme tilbage til Bad Bunny – og det sker lige nu. For den uartige kanin har, udover at være den mest streamede kunstner, også lavet årets mest streamede album. Det har fået den mundrette titel YHLQMDLG, som er en (hjemmelavet?) forkortelse for ”Yo hago lo que me da la gana”. På dansk betyder det ”jeg gør, hvad jeg vil”, og det må sige at være en god idé. Albummet er nemlig streamet hele 3,3 milliarder gange. Det næstmest streamede album er The Weeknds album After Hours og dernæst Post Malones Hollywoods Bleeding. Den for tiden kontroversielle kjoleklædte Harry Styles runder listen af med albummet Fine Line.

Mest populære podcasts

2020 er året, hvor folk i hele verden har været tvunget til at holde sig hjemme i kortere eller længere tid. Måske er det derfor, at podcasts for alvor har fået et gennembrud på Spotify. Den mest populære af dem alle var The Joe Rogan Experience. Den laves af komikeren Joe Rogan og hans medvært Jamie Vernon. Men at lytterne ikke kun har været på jagt efter sjov og ballade, kan man se på de næste placeringer på listen. På andenpladsen finder vi TED Talks Daily, hvor værten Elise Hu præsenterer lytterne for emner som kunstig intelligens, hemmeligheden bag et godt arbejdsliv eller hvad, det vil sige at være en god leder. Tredjepladsen indtages af The Daily, som er en daglig podcast om døgnets vigtigste emner udgivet af The New York Times.

Se listerne hos Spotify og lyt til de mest populære sange og kunstnere.
Og hvis du mangler noget at høre din favoritmusik, så har vi masser af gode bud på højttalere og hovedtelefoner. Tjek fx vores guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge et sæt hovedtelefoner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.