Gadgets

Din VPN-tjeneste holder øje med dig

26 af de 115 mest populære VPN-tjenester gemmer data om din gøren og laden, selv om de hævder at lade være.

En nyere undersøgelse af 115 af verdens mest populære VPN-tjenester afslører, at en stor del af dem ikke lever op til det, de lover kunden. Faktisk gemmer 26 af de testede tjenester på logfiler, der indeholder data om kundens gøren og laden på nettet, viser undersøgelsen, der er lavet af tjenesten The Best VPN.

De data, der gemmes, er blandt andet IP-adresse, lokation og forbindelsesinformationer – alt sammen data, der kan bruges til at identificere kunden. Altså stik modsat det, de betaler for.

VPN-forbindelser, der egentlig skal bruges til at anonymisere brugerne, er et boomende marked, der forventes at omsætte for svimlende 70 mia. dollars i 2019. Ifølge researchfirmaet GlobalWebIndex bruges VPN-tjenester primært til at:

  • Tilgå underholdning fra iTunes, Netflix, Youtube og lignende tjenester.
  • Tilgå netværk og tjenester, der er begrænsede i visse lande.
  • Opretholde anonymitet på nettet.
  • Kommunikere med familie og venner i udlandet.

Ifølge The Best VPN er PureVPN blandt de værste, når det handler om at gemme data om kunderne. Men også populære tjenester som HideMyAss og HotSpot Shield gemmer mere end de lover. Du kan se den komplette liste her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.