×
Disney+

Disney+ konti stjæles og sælges på nettet

Brugere på Disney+ oplever, at deres konti hackes inden for få timer efter oprettelsen og sættes til salg på nettet for pebernødder.

Lysten til at få lirket døren op til Disneys nye streamingunivers Disney+ er stor. Så stor, at der i de lande, hvor der endnu ikke er adgang, er opstået et marked, hvor nye brugerprofiler hackes og lægges til salg på nettet. Nyhedstjenesten ZDNet har lavet en undersøgelse på det såkaldte Dark Web og har fundet hundredevis af konti til salg, til så lidt som 3 dollars – omkring 20 kroner.

Tjenesten gik i luften den 12. november, men udelukkende for indbyggere i USA, Canada og Holland. Lanceringen af streamingtjenesten var præget af tekniske problemer. Alligevel tegnede mere end 10 millioner brugere abonnement inden for det første døgn alene.

Men de tekniske problemer stikker åbenbart dybt, da adskillige brugere har klaget over, at deres konti er blevet hacket inden for ganske få timer efter oprettelsen.

 

Engelske BBC har bekræftet problemet med sin egen undersøgelse. En talsmand fra Disney siger til nyhedstjenesten, at det ikke er dem der er skyld i problemerne.

– Disney tager privatlivets fred og vores brugeres sikkerhed meget alvorligt, og der er ingen tegn på et sikkerhedsbrud på Disney+, siger talsmanden.

Brugerne klager dog over to ting, der underminerer sikkerheden på Disney+, nemlig manglen på to-faktor-autentifikation og manglende mulighed for at slette enheder fra kontoen. Det sidste betyder, at en hacker kan tilføje det maksimale tilladte antal enheder og låse den oprindelige bruger ude.

Disney+
Søgeresultater for Disney+ konti på en søgemaskine på Dark Web (foto: ZDNet).

Også herhjemme er der stor interesse for Disney+ – og Forbrugerrådet Tænk har netop været ude og advare mod, at man benytter en VPN-tjeneste til at få adgang til streamingtjenesten inden den lanceres officielt i Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.