×
Disney+

Forbrugerrådet advarer mod at bruge VPN til at se Disney+

Selv om det klør i fingrene for at få adgang til Disney+ streamingtjenesten, skal du holde dig fra at bruge VPN-tjenester, advarer Forbrugerrådet.

Disney åbnede sin imponerende streamingtjeneste i den forgange uge og fik alene det første døgn mere end 10 millioner abonnenter. Desværre ingen eller meget få danskere, for tjenesten er officielt kun tilgængelig i USA, Canada og Holland, Til stor ærgrelse for mange andre end undertegnede, der ville give sin højre lillefingernegl for at få lov at se de(t) første afsnit af Star Wars-serien The Mandalorian.

På flere fora på nettet diskuteres da også, hvordan man kan få adgang til Disney+ ved hjælp af en VPN-forbindelse, der kan snyde tjenesten til at tro, at man befinder sig i et af de lande, der har adgang til streamingtjenesten. Men det er ikke nogen god ide, advarer Forbrugerrådet Tænk.

–Vi synes, at det er bedre at vente, til det kommer til Danmark, siger Martin Salamon, der er cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk med speciale i forsyningstjenester og konkurrence til Politiken.

Ifølge Forbrugerrådet kan brugen af VPN-tjenester nemlig være en juridisk gråzone. I nogle tilfælde kan man bryde ophavsretten ved at se indhold, der ikke er godkendt til Danmark advarer de. Og selv om  en sådan sag endnu aldrig har været testet ved en domstol, så er det altså ikke en optimal fremgangsmåde, mener rådet.

Disney har lovet, at de kommer bredere ud i Europa den 31. marts næste år, men har kun afsløret fem lande indtil videre, nemlig England, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien. Det vides ikke hvornår tjenesten slår dørene op for danskere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.