Fremtidens Hjem

Dørklokker bliver mere intelligente på CES

Det vrimler med intelligente dørklokker på årets CES-messe, og de kan alle sammen tale med din mobiltelefon.

LAS VEGAS: En af trendsene på årets CES er intelligente dørklokker, der kan integreres relativt simpelt med hjemmets eksisterende sikkerhedsprodukter. En stribe virksomheder bruger messen til at vise sine løsninger – blandt andet franske Netatmo, som også laver intelligent varmestyring.

Netatmo Smart Video Doorbell kobler sig på dit wifi-netværk og virker både med Apples HomeKit / Siri og Android. Når nogen ringer på, kan du vælge at få et videoopkald til din smartphone, hvis du ikke er hjemme. Løsningen bruger ringeklokkens indbyggede kamera og mikrofon, så du kan kommunikere direkte med personen foran hoveddøren – også selv om du er på ferie i Timbuktu.

Du kan også aktivere en funktion, så du får besked, hvis ringeklokken opfanger bevægelse foran din hoveddør uden at der bliver ringet på. Fikst, hvis nogen overvejer at bryde ind i dit hjem.

I modsætning til andre løsninger er Netatmos dørklokke ikke abonnementsbaseret. Den kan gemme video på enten et lokalt microSD-kort eller på din Dropbox. Eneste minus er, at den kræver installation med elektricitet – men Netatmo hævder, at det ikke kræver eksperthjælp.

Den Amazon-ejede Ring Door View Bell kan derimod monteres oven på et eksisterende kighul i en dør. Dørklokken er simpelthen lavet specifikt til personer, der bor i lejligheder, hvor der ikke må bores i hoveddøren.

Den har også en sensor der advarer dig, hvis nogen banker på døren i stedet for at ringe på.

Ring Door Bell View (foto: Ring)

Californiske Maximus havde en dørklokke med, som er udstyret med to kameraer for at give en bredere synsvinkel. Maximus Answer DualCam Video Doorbell, som den hedder, kommer dog sandsynligvis ikke til Danmark.

First Alert laver normalt røgalarmer, men har også intelligente dørklokker med til Las Vegas, nemlig First Alert OneLink Bell, der vil fungere med både Amazon Echo (Alaxa) og Google Assistant.

Den årlige elektronikmesse CES finder i år sted mellem den 8. januar og 11. januar i Las Vegas, USA. Det er verdens største messe af sin art. iNPUT er naturligvis tilstede ved messen og vil rapportere hjem løbende. Vil du have friske nyheder fra CES direkte i dit nyhedsfeed, så giv os et Like på vores Facebookside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.