Features

CES 2019: 5 ting vi lærte på verdens største gadget-messe

Her er fem teknologiske trends som kommer til at dominere vores elektronik i 2019.

Som de fleste af jer vil vide, brugte vi hele sidste uge i Las Vegas, hvor vi besøgte verdens største messe for gadgets og forbrugerelektronik, den årlige CES-messe. Nyheder var der rigeligt af, men her en lille uge efter messens afslutning har vi været en tur i helikopteren for at finde fem trends fra messen, som kan give et fingerpeg om hvad vi kan forvente af 2019. 

Apple har noget i ærmet …

Først annoncerede Samsung at deres nye tv-modeller havde både AirPlay 2 og indbygget iTunes-afspiller, så man både kan se og leje film fra Apples bagkatalog. Siden meldte også LG, Sony og Vizio sig i AirPlay 2-køen. Specielt iTunes app’en er interessant. Den er et ret tydeligt fingerpeg om, at Apples rygtede streamingtjeneste nærmer sig lancering og skal spredes ud til så mange potentielle kunder som overhovedet muligt. Med faldende iPhone-salg har Apple brug for nye indtægter og tjenester er et oplagt sted at presse citronen. Visse medier mener endda, at tjenesten kan få premiere allerede inden sommerferien.

foldbare fladskærm
Foto: LG

Teknologien bliver mere fleksibel

Helt bogstavelig. Hvad enten der er tale om husets største skærm eller den, du går rundt med i lommen, så bliver de større. Men de bliver også fleksible, så de kan foldes sammen og gemmes væk, når du ikke bruger dem. LG havde endelig en fuldt funktionel og næsten-klar-til-salg-údgave af sin foldbare fladskærm med til Vegas. Den 65 tommer store fladskærm kan rulles sammen i en stand, der samtidig dublerer som højttaler, når du ikke ser tv. 

Der går masser af rygter om fleksible/bøjelige smartphones, både Samsung og Motorola har muligvis modeller på vej, men Royoles FlexPai slog dem begge på CES med en 7,8 tommer stor smartphone, der kan bøjes på midten.

Lenovos vækkeur lytter med, når du sover …

Google Assistant lytter med flytter ind overalt

I betragtning af, at Googles primære indtægtskilde er salg af dine informationer, så kan det ikke undre, at de gerne vil have Google Assistant installeret overalt hvor du færdes. Og den virtuelle assistent kunne virkelig nærmest fylde en messehal i sig selv; den bygges i alskens enheder. Lenovo er klar med et vækkeur der kan lytte med på din snorken under påskud af at give dig en bedre morgen – og selv ikke, når du taler med udlændinge, kan du vide dig sikker længere.  Selv vores hifi får Google Assistant, blandt andet kan Sonos snart melde sig klar med assistenten i deres højttalere.

CES2019
Technics har genoplivet den legendariske SL1200 DJ-pladespiller.

Pladespilleren maser stadig på

Alle der troede, at vinylbølgen bare var et forbipasserende modelune, er blevet gjort til skamme. CES 2019 viste med al tydelighed, at pladespillerens genkomst fortsætter ufortrødent.  Her på iNPUT er vi specielt begejstrede for Sonys Bluetooth-pladespiller LX310BT og Panasonics genoplivning af DJ-ikonet Technics SL-1200MK7, der sidst blev opdateret for mere end ti år siden. Det er en robust og meget 1980’er-inspireret pladespiller, der ikke har noget elektronisk lir. Til gengæld bliver den dyr – vi gætter på en pris der nærmer sig 30.000 kroner.

Withings Move ECG er det første analoge ur med EKG-funktion.

Dine gadgets vil passe på dig

Apple har trukket masser af overskrifter efter at Apple Watch Series 4 var den første godkendte gadget med indbygget EKG-funktion. Også selvom funktionen er forbeholdt brugere i USA. Men nu kommer Withings også med i legen – Withings Move ECG er verdens første analoge ur med indbygget EKG. Ud over at holde øje med hjerte-anormaliteter kan uret også fungere som en hel traditionel aktivitetstracker. Samtidig har Withings lanceret blodtryksmåleren BPM Core, der også har EKG-funktion indbygget. Vi forventer at der kommer masser af den slags sundheds-dimer, nu hvor Apple har lukket op for posen. Måske endda også nogen, der kan bruges i Danmark?

Ford vil integrere Qualcomms C-V2X-teknologi i sine biler.

I den anden ende af skalaen kunne bilfabrikanten Ford fortælle, at de vil integrere Qualcomms C-V2X-teknologi i alle sine biler senest i 2022. Teknologien gør det muligt for biler at kommunikere med andre biler, bygninger, veje, trafiksignaler m.m. så de nærmest kan se om hjørner. Tanken er, at teknologien skal forbedre sikkerheden for både bilister, cyklister og gående.

Sidst så vi også et væld af nye intelligente dørklokker på CES; alle med indbygget kamera, så du kan holde øje med, hvem der bevæger sig rundt uden for din dør.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.