TeknologiTophistorie

Dyreorganisation fordømmer Elon Musks svine-forsøg

PETA udfordrer Elon Musk og siger, at han burde implantere Neuralink-chippen i sin egen hjerne, fremfor i uskyldige dyr.

Elon Musk og Neuralink er kommet i modvind hos dyrerettighedsorganisationen PETA, efter at han i sidste uge viste de seneste fremskridt i bestræbelserne på at skabe en brugerflade mellem hjerne og computer.

Musk hev nemlig adskillige svin på scenen, som havde fået indopereret en mikrochip, der kan kommunikere med computere. Det er faldet People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) for brystet. De mener, at han bør opføre sig som en pioner og indoperere mikrochippen i sin egen hjerne i stedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“PETA udfordrer Elon Musk til at opføre sig som en pioner og implantere Neuralink-chippen i sin egen hjerne i stedet for at udnytte smarte, følsomme svin, der ikke meldte sig frivilligt til operation,” skriver PETA-præsidenten Ingrid Newkirk i en officiel udtalelse.

Musk var fuld af lovprisninger om svinenes egnethed som forsøgspersoner, netop fordi svin har højere hjernefunktioner, der er mere sammenlignelige med mennesker end eksempelvis små pattedyr som mus.

– Svin ligner faktisk mennesker. Hvis vil skal finde ud af ting for mennesker, er svin et godt valg. Hvis mikrochippen kan holde i to måneder i et svin, er det et godt tegn på, at enheden også er robust for mennesker, sagde Musk blandt andet.

Neuralink
Et af svinene fra Neuralink-præsentationen.

Samtidig viste han en vis hengivenhed over for dyrene, idet han introducerede en dyrepasser og fremviste et sundt udseende svin, som han sagde var blevet implanteret med en Neuralink-enhed, som sidenhen er blevet fjernet.

Musk og Neuralink håber, at de kan begynde test på mennesker inden for kort tid. I første omgang håber Neuralink at teste systemet på personer med rygmarvsskader. Den type patienter er angiveligt nemmere at få adgang til at teste på i USA, fordi der ikke eksisterer behandlingsmuligheder for dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button