×
Elbiler

Elektrisk ”bil” til under 10.000 kroner

Kan man få en rigtig elektrisk bil til 840 euro? Jeps, kinesiske Changzhou Xili Vehicle tilbyder præcis sådan en ”bil” gennem handelskoncernen Alibaba.

Hos de fleste bilproducenter kan man måske få bedre fælge eller et godt højttalersystem for under 10.000 kroner, men hos Changzhou Xili Vehicle kan man bestille en hel bil til den pris. Eller … ”bil”. Chang Li hedder modellen, der er blevet tilgængelig hos postordre-giganten Alibaba i denne måned.

Det er et to-sædet elektrisk køretøj, der er designet til at ”imødekomme meget basale kørselsbehov” og prisen svarer til omkring 6.275 danske kroner. Den har tromlebremser, baghjulstræk og en elmotor på 1,1, 1,4 eller 1,6 hestekræfter alt efter hvad du er villig til at betale. Vægten er på 323 kilo og bilen skulle kunne fragte yderligere 300 kilo, loves det.

Nu er det næppe et køretøj man vil se på de danske veje, men i Kina er typen ekstremt udbredt under betegnelsen NEV – Neighborhood Electric Vehicle. Som navnet også antyder er den naturligvis ikke beregnet til langture, men til at komme rundt i lokalområdet. Derfor er der heller ikke tænkt sikkerhed ind i konceptet. Som i overhovedet ikke.

Rækkevidden er på mellem fire og ti kilometer afhængig af belastning og kørestil og den maksimale hastighed er på 30 kilometer i timen.

elektrisk
Chang Li i al sin vælde.

Fristet? Så kan køretøjet som sagt bestilles hos Alibaba – her er et direkte link. Alternativt: Hvis du har en forsmag for billige elbiler, så vent til Renault-ejede Dacia bringer deres mini-SUV, Dacia Spring, til Danmark i starten af næste år. Den får en prislap på overkommelige 9.000 dollars – omkring 62.000 kroner plus dansk moms.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.