ElbilerTophistorie

Er Henrik Fisker i bekneb for penge?

Fisker Inc. har bedt alle dem, der har forudbestilt Fisker Ocean om et afdrag på 35.000 kroner allerde inden bilen er i produktion.

Er Henrik Fisker kommet i likviditetsproblemer? Rygtet spredes på nyhedssites og sociale medier, efter at Fisker Inc. har bedt de kunder, der har forudbestilt Fisker Ocean bilen om et afdrag på 5.000 dollars – 35.000 kroner. Bilen går først i produktion til november.

Helt konkret beder Henrik Fisker sine Ocean One-reservationsindehavere om at betale en ekstra ikke-refunderbart depositum for en “forudbestilling”. De 5.000 dollars er oven i de 250 dollars, de allerede har betalt. Ifølge den amerikanske bilproducent betragtes de 5.000 dollars som en udbetaling og gælder kun for reservationer til Ocean One Launch Edition.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man skal fortsat kun betale 250 dollars for at reservere en af de øvrige modeller – Extreme, Ultra eller Sport.

Fred Lampert fra det amerikanske medie Electrek spekulerer nu i, om det utraditionelle tiltag simpelthen skyldes pengeproblemer.

“Jeg har været skeptisk over for Fiskers nye satsning i årevis, men nu går jeg fra skeptisk til storalarm. Det ser ikke godt ud fra mit synspunkt. Et ikke-refunderbart depositum på 5.000 dollars er fuldstændig urimeligt på dette stadium, hvor der hverken gives garanti for forestående levering, og heller ikke en prøvetur, ingenting.”

Henrik Fiskers første bilfirma, Fisker Automotive, gik konkurs i 2014.

Henrik Fisker har tidligere fortalt, at produktionsstarten på Fisker Ocean er den 17. november i år. Leveringerne forventes at starte i starten af 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

iNPUT har bedt Fisker Inc. om en kommentar til rygterne; vi opdaterer artiklen når (og hvis) vi hører fra dem.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.