×
ElbilerTophistorie

EU går på kompromis med Tyskland om forbud mod fossilbiler

Klimaministrene i EU kan i dag stemme forslaget om forbud mod fossilbiler fra 2035 igennem, for EU og Tyskland har indgået kompromis.

EU og Tyskland har fundet et kompromis, så forslaget om et forbud mod fossilbiler fra 2035 kan blive stemt igennem. Det fortæller Automotive News. Tyskland spændte i starten af marts ben for, at forslaget kunne stemmes igennem, hvilket fik EU til at udsætte afstemningen.

Kompromiset går i al sin enkelthed ud på, at visse typer biler med forbrændingsmotorer alligevel ikke forbydes. Nemlig dem, der udelukkende kører på syntetiske brændstoffer. Noget som den magtfulde tyske bilindustri, med Porsche i spidsen, har advokeret for.

Den tyske transportminister, Volker Wissing, skriver på Twitter, at “vejen er klar” med aftalen. Aftalen ventes at blive stemt igennem i dag, tirsdag, når EUs klimaministre mødes i Bruxelles.

Kompromiset får dog kritik af modstandere. Benjamin Stephan fra Greenpeace siger, at kompromiset er et tilbageslag for klimabeskyttelsen.

– Dette stinkende kompromis underminerer klimabeskyttelsen inden for transport, og det skader Europa, siger han.

Også nonprofit-organisationen Transport & Environment (T&E) kritiserer kompromiset. De påpeger, at syntetiske brændstoffer ikke er emissionsfrie. Derudover vil de være cirka 50 procent dyrere end fossile brændstoffer.

Stemmes EUs forbud mod fossilbiler igennem i dag, betyder det, at der ikke længere må sælges nye fossilbiler i Europa efter 2035. Med mindre altså, at de kører på syntetisk brændstof.

Kilde
Automotive News
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.