×
ElbilerTophistorie

EU strammer skruen om plugin-hybrider

EU er ved at udarbejde strengere regler for måling af CO2-udslip fra plugin-hybrider. Bilerne er allerede dømt ikke-grønne af kommissionen.

Det er ikke kun herhjemme, at politikerne har fået øje på plugin-hybrider. EU er, ifølge Reuters, ved at udarbejde strengere regler for målingen af CO2-udslip fra hybriderne. Det sker efter kritik af, at de nuværende målemetoder ikke afspejler de reelle emissioner.

Reuters citerer to separate kilder, der begge følger arbejdet i Bruxelles. De fortæller, at de nye regler vil træde i kraft i 2025. Altså lige inden hybriderne ryger af listen over grønne biler. Det sker med udgangen af 2025.

Plugin-hybrider ses som en overgangsteknologi mellem fossil- og elbiler, men der er stor uenighed om, hvor meget CO2 de i virkeligheden udleder. Det er nemlig fuldstændig afhængig af ejernes brugs- og opladningsmønster.

Ændringen af målemetoden kan få stor betydning for de bilproducenter, der sælger mange hybrider. EU uddeler nemlig bøder for CO2-udslip til bilfabrikanter, så dem, der primært sælger fossilbiler straffes. Mange bilproducenter er endnu ikke klar til rent elektriske biler og har derfor satset hårdt på hybrider. Men ved at stramme målemetoden, tvinger EU bilproducenterne til at sælge flere elbiler for at undgå bøder.

Data fra brændstofforbrugsmålere – som ifølge EU-lovgivningen skal indbygges i nye biler fra 2021 – vil blive indarbejdet i den nye test. Det skal skabe et mere realistisk billede af, hvor meget hybridbiler stadig er afhængige af deres forbrændingsmotor i forhold til batteriet.

“Vi begynder at indsamle data fra køretøjerne … det er en løbende proces,” siger Petr Dolejsi, direktør for bæredygtig transport i European Automobile Manafacturers’ Association (ACEA), til Reuters.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.