ElbilerTophistorie

Tyskland dropper rabat på plugin-hybrider

Det tyske finansministerium vil stoppe rabatten på plugin-hybrider tidligere end planlagt. Også hjælpen til elbiler skal sænkes.

Siden jul har pres regeringens støttepartier lagt pres på regeringen for at få genåbnet aftalen om grønne biler, så plugin-hybrider ikke længere tilgodeses med rabatter. I Tyskland lader det til, at de gør noget ved det. Ifølge avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung vil det tyske finansministerium nemlig helt droppe rabatten på hybriderne allerede fra årsskiftet.

Samtidig skal støtten til de rene elbiler skæres ned med en tredjedel, skriver avisen, der citerer kilder tæt på ministeriet. Flytningen er en del af et forsøg på at geare subsidier mere mod klimabeskyttelse. Lovgivningen diskuteres i øjeblikket af de relevante ministerier, fortæller kilden, der bad om at forblive anonym.

Plugin-hybrider får i øjeblikket et tilskud på op til 4.500 euro (33.500 kroner), men det skal helt bortfalde. Oprindeligt var planen, at plugin-hybrider fortsat skulle have støtte frem til årsskiftet 2024-2025.

“Vi ønsker at skærpe fokus på vores støtte til e-biler og fokusere mere på klimabeskyttelse. Efter vores mening er plugin-hybrider salgbare og behøver ikke længere offentlig finansiering,” siger økonomiminister Robert Habeck, medlem af De Grønne, til avisen.

Færre import-elbiler til Danmark?

Samtidig planlægges det, at tilskuddet til de rene elbiler sænkes fra 6.000 til 4.000 euro med virkning fra årsskiftet. I 2024 skal det sættes yderligere ned til 3.000 euro.

De tyske tilskud til elbiler har indtil videre betydet, at det ofte har kunnet betale sig at privat-importere en brugte Tesla Model 3 til Danmark. Hjælpechecken på 6.000 euro kræver blot at bilen er et halvt år gammel førend den må videresælges – også til Danskere.

Hos Danmarks Statistik mener man, at der alene i 2021 blev importeret 11.700 brugte elbiler til Danmark. Der blev til sammenligning indregistreret 24.917 nye elbiler. Året før, i 2020, blev der importeret bare 3.000 brugte elbiler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.