×
ElbilerTophistorie

Fisker Pear udsat til 2025

Henrik Fiskers billige elektriske "folkevogn", Fisker Pear, udsættes til 2025 efter produktionsudfordringer med Fisker Ocean.

Vi kommer til at vente længere på Henrik Fiskers folkelige elbil, end det oprindeligt var planen. Fisker Pear skulle have været på vejene til næste år, til en pris på under 30.000 dollars. Altså under 250.000 kroner. Men nu meddeles det, at bilen først sættes i produktion i første halvdel af 2025.

I en tale under Future of the Car-konferencen fortalte Henrik Fisker, at forsinkelsen skyldes forhandlinger med den producent, der skal levere batterierne til modellen.

Pear skal være en såkaldt “Urban SUV” og bliver med 4,5 meter lidt større end Volkswagen ID.3. Den vil kunne købes med to forskellige batteristørrelser, hvoraf den mindste – og billigste – giver bilen en rækkevidde på op til 250 kilometer.

Alternativt kan kunderne vælge en udgave med et større batteri. Den vil give bilen en rækkevidde på op til 480 kilometer.

Med udsættelsen vil Fisker Pear ankomme samtidig med et par andre spændende og billig elbiler, nemlig Volkswagen ID.2 og Cupra Raval. Biler, der sigter efter en startpris på 25.000-30.000 euro – mellem 200.000 og 250.00 kroner.

Pear, som står for Personal Electric Automotive Revolution, skal bygges i USA af teknologiproducenten Foxconn. Selskabet der også bygger eksempelvis iPhone for Apple. Fiskers første model, den elektriske SUV Ocean, bygges hos Magna i Østrig.

For nyligt neddroslede Fisker sine produktionsprognoser for resten af året. Han har tidligere forventet at Magna-fabrikken kunne producere 42.000 biler i år. Det er nu sat ned til mellem 32.000 og 36.000 biler.

Læs mere: [OPDATERET] Fisker Ocean har softwareproblemer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.