×
ElbilerTophistorie

Her er designet på Fisker Pear elbilen

Henrik Fisker har vist nye tegninger af produktionsmodellen af Fisker Pear. En elbil, der skal koste under 250.000 kroner.

Efter mere end et år på skitseblokken er produktionsdesignet på Henrik Fiskers næste elbil, Fisker Pear, ved at være fastlagt. For nyligt viste Fisker nye tegninger af bilen ved et investormøde. Her bekræftede han, at tegningerne forestiller den produktionsklare model. Samtidig er bilen spottet på vejene i USA.

Målet er, at Fisker Pear skal være en overkommelig elbil med en pris på under 30.000 dollars – altså under 250.000 kroner. Den planlagte lancering og produktionsstart er sat til næste år. Fisker har temmeligt høje produktionsmål – han håber, at den årlige produktionsmængde af Pear bliver på en million biler i 2027.

Fremstillingen starter i første omgang i USA i samarbejde med Foxconn. På sigt kan det også være relevant at producere modellen i Europa.

Bilen skal være en såkaldt “Urban SUV” og bliver med sine 4,5 meter lidt større end Volkswagen ID.3. Den vil kunne købes med flere batteristørrelser, hvoraf den største batteripakke vil give en rækkevidde på omkring 480 kilometer.

Fisker Pear
En af de nye tegninger af Fisker Pear.

Den første prototype blev bygget færdig i slutningen af sidste år og siden er Pear blevet spottet flere gange på vejene i USA. Dog i en camoufleret udgave. Et videoklip kan ses længere nede på siden.

Læs også: Henrik Fisker – Tjener penge fra første bil.

Fisker Inc. er nu fire måneder inde i produktionen af deres første elbil, Fisker Ocean, og de første ejere får snart deres biler leveret. Den fås i tre varianter til priser fra 325.000 kroner. Fisker har også planer om en elektrisk sportsvogn ved navn Ronin, samt en elektrisk pickup.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.