fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Første indtryk af HTC U12 Plus – dual kamera og fokus på brugervenlighed

HTC U12 Plus er ikke alene HTCs første mobil med dual kamera og dual selfie kamera, men er også en ny måde at tænke brugervenlighed på. Vi tager et kig på de største nyheder på det nye flagskib fra HTC.

HTC U11 serien var på mange måder nogle rigtig gode telefoner, men der var bare ikke rigtig nogen der købte dem. HTC U12 Plus er mest af alt en udvikling fra forgængeren, men her er der tænkt lidt mere på, hvad der måske fanger brugernes opmærksomhed. De største ændringer er blandt andet et dual kamera på bagsiden, med et par smarte funktioner, et dual selfie kamera til flotte portrætter og en interessant måde at tænke brugervenlighed på.

Konservativt design?

Rent designmæssigt er der ikke meget nyt under solen på HTC U12 Plus, hvis man ser på forgængeren. Den kommer i tre farver – Flame Red, Translucent Blue og Ceramic Black. Især Translucent Blue, der viser komponenter inde i telefonen, og Flame Red var nogle virkelige flotte telefoner. Desværre kommer de ikke til at blive solgt i Danmark i første omgang. Den blå vil kunne købes fra HTC’s webshops fra d. 18. juni og Flame Red kommer til salg i tredje kvartal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi får ikke nogen notch på HTC U12 Plus, hvilket også betyder, at skærmen ikke går helt op i toppen eller bunden. Til gengæld får man en fronthøjtaler i toppen og hele to selfie kameraer. Skærmen er i det moderne 2:1 format, og den dækker 82 procent af telefonens front.

HTC U12 Plus er vandafvisende med en IP68 certificering. Her har man blandt andet valgt, at lave tænd og sluk knappen og volume knapperne om til “falske” knapper. Man mærker altså kun en lille vibration når man trykker og ikke en knap der bevæger sig. Det skulle hjælpe rigtig meget på vand og støv, men også på telefonens holdbarhed. Telefoner er som regel mest sårbare for at blive bøjet, der hvor knapperne sidder.

Til sidst skal det måske lige nævnes, at der ikke er plads til hovedtelefoner, da der mangle indgang til 3.5mm jack. Adapteren er også udeblevet – den skal man altså selv købe ved siden af.

Fokus på brugevenligheden

HTC har viderudviklet deres Edge Sense funktion, som nu hedder Edge Sense 2, hvor man trykker telefonen i siderne, for at starte en bestemt kommando. Vores indtryk var med HTC U11, at det til tider var smart, men andre gange føltes det mest som en gimmick. Denne gang er der viderudviklet på funktionerne og der er tænkt mere i retning af reelt brugervenlige funktioner. Et eksempel på dette kunne være, at man med to lette berøringer på siden kan gøre skærmen mindre og brugervenlig med én hånd – det giver mening! Man kan stadig lave det normale klem om telefonen og justere styrken der skal bruges. Man kan stort set sætte Edge Sense 2 til at gøre. hvad man har brug for, og i følge HTC lige nu over 2 millioner apps i Play Store, hvor klem-funktioner kan bruges og erstatte funktioner som normalt kræver et gammeldags tryk en knap. Om Edge Sense 2 viser sig at være nyttig i hverdagen, det vil vise sig i den endelige anmeldelse.

Stor og skarp skærm

Skærmen på HTC U12 Plus er 6 tommer og i 2K opløsning med LCD skærmteknologi. Vi havde nok helst set et AMOLED panel, men denne skærm ser helt igennem lækker ud, og den skal nok klare opgaven. Skærmen går helt ud til siderne og er rundet af på en måde, som giver en god følelse med telefonen i hånden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dual kamera gange to

Det er som sagt første gang, at vi ser et dual kamera på en telefon fra HTC. Det lover rigtig godt med en score på 109 hos DxOMark. På bagsiden har vi et 12 MP kamera og en telefoto linse på 16 MP – førstnævnte er det eneste med optisk billedestabilisering. Et dual kamera tilbyder naturligvis bokeh-effekten, som vi ser på alle telefoner, og det gør sig også gældende for dual selfiekameraet, som sidder på fronten. En funktion som ser ny ud er funktionen Sonic Zoom, der gør det muligt at optage video fra bestemte lydkilder.

BoomSound er der stadig

Telefoner fra HTC har altid været lig med BoomSound. Højtalerne sidder på fronten i toppen og i bunden af telefonen. Det er i følge HTC den bedste lyd nogensinde i en af deres telefoner. Der følger et USonic headset med, som giver støjreducering – det er vel en lille trøst, nu hvor man ikke kan bruge sit eget.

Mindre batteri

Batteriet er blevet mindsket ned til 3.500 mAh fra 3.930 mAh på forgængeren. Det burde stadig være rigeligt med de 3.500, men det virker bare lidt underligt, at man går betydeligt ned i batterikapacitet på en nyere model. Den endelig anmeldelse må fælde dommen over batteriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De sidste specifikationer og pris

HTC U12 Plus er udstyret med alt det man forventer af en top telefon i 2018. Den nyeste Snapdragon 845 processor, 6GB RAM, 64GB hukommelse og den nyeste version af Android.

Prisen er 5.990 kroner og den kan købes hos de største forhandlere i Danmark og hos Telia som eneste teleselskab.

 

Back to top button