×
ElbilerTophistorie

Foldbar solcelleoplader til elbilen

Bloker for varmen og brug i stedet solens stråler til at lade bilen op. Den spøjse solcelleoplader giver op til 50 kilometer ekstra om dagen.

Her er en af de der Georg Gearløs-opfindelser, der både er morsom og funktionel. I hvert fald, hvis den holder, hvad der loves. GoSun EV Solar Charger er en foldbar solcelleoplader, der monteres som en tagboks på bilens tag og producenten hævder, at den kan give op til knapt 50 kilometer ekstra på batteriet om dagen.

Samtidig blokerer den for solens stråler, så varmen holdes ude af kabinen. Ren win-win.

Når du har parkeret, kan du folde solcellerne ud. De giver en effekt på 1.200 W. Men selv i foldet position får man en effekt på 200 W , der er nemlig også solceller på toppen af tagboksen. GoSun oplyser også, at der er integreret et LFP-batteri, der fungerer som buffer, men det er ikke nævnt hvilken kapacitet det har.

solcelleoplader

Der er naturligvis stadig mange spørgsmål. Den er opfundet i Ohio, USA, men hvor meget kan den levere på vores himmelstrøg? Og hvordan sikrer man, at den – ser det ud til – porøse solcelleoplader ikke flås itu, når vinden er hård? GoSun hævder at den har “et holdbart design til alle vejrlig”.

Vægten på den alternative solcelleoplader er på 32 kilo, så for de fleste biler burde det derfor ikke være noget problem at montere den på taget.

Ifølge GoSun kommer opladeren på markedet næste år. Prisen er 3.000 dollars, eller knap 21.000 kroner.

Læs også: Campingvogn øger elbilens rækkevidde.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.