Elbiler

Fords eldrevne Mustang dragster skal sætte Tesla på plads

Ford Mustang Cobra Jet 1400 er en eldreven dragster, der kan tilbagelægge en halv mil på bare otte sekunder. Se den i aktion her.

Senere i år kører Fords første eldrevne version af Mustang ud af fabrikkerne. Men inden da har firmaets ingeniører rodet sig ud i et sideprojekt i form af en fuldstændig batteribaseret dragster udgave af Mustang – Ford Mustang Cobra Jet 1400 hedder krabaten, som præsenteres i en video nedenfor.

– Ford har altid brugt motorsport til at demonstrere innovation, siger Dave Pericak, global direktør, Ford Icons, i en pressemeddelelse, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Elektriske drivlinjer giver os en helt ny form for ydelse og den elektriske Cobra Jet 1400 er et eksempel på at skubbe ny teknologi til den absolutte grænse. Vi er glade for at vise, hvad der er muligt i et spændende år, hvor vi også får tilføjet den elektriske Mustang Mach-E til Mustang-familien.

Muler Tesla

Som navnet antyder leverer det specialbyggede monster 1.400 hestekræfter og har desuden et moment på 1.500 Nm til rådighed helt fra start. Bilen kan ifølge Ford tilbagelægge en kvart mil – 402 meter – på lidt over otte sekunder. Ford sigter efter en slut-tophastighed på over 270 km/t.

Til sammenligning mener sitet Dragtimes at vide, at Tesla Model S skal bruge 10,4 sekunder på samme strækning og kan ramme en tophastighed på ”bare” 201 km/t. Sammenligningen er selvfølgelig ikke helt fin i kanten, da Tesla Model S er en familiebil, mens Mustang Corbra Jet 1400 er en specialbygget dragster.

Man kan også vende den om at sige, at de gamle fossilbils-selskaber kæmper for at indhente det, Tesla lancerede for otte år siden …

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button