×
Teknologi

Google Maps får Augmented Reality-navigation

Her kan du se en video, der viser, hvordan man navigerer med Augmented Reality i Google Maps.

Tidligere i marts begyndte Google at udrulle en alpha-udgave af sin AR-baserede navigation til en lille gruppe Google Maps-brugere i udvalgte byer. Funktionen blev først vist frem under Google IO udviklerkonferencen i maj sidste år, men nu der den altså klar til at blive testet ude i det fri.

Med Augmented Reality kan Google Maps i samarbejde med kameraet give en næsten millimeterpræcis positionsangivelse – Og den kan vise ret dominerende skilte og symboler på skærmen, henover vejen, så det bliver nemmere at finde destinationen.

AR-funktionen virker kun i fodgængertilstand – heldigvis, da de store symboler nok nærmere vil virke forvirrende i en bil.
I videoen her kan man se, hvordan AR-funktionen i Google Maps virker.

Under udviklerkonferencen forklarede Google hvordan systemet et såkaldt Visual Positioning system, VPS, til at orientere sig. Ligesom mennesker kigger systemet efter visuelle spor, såsom facader på kendte bygninger og butikker, så systemet kan fastslå præcis hvor man er. Slut med at spekulere over, om man nu står på den rigtige side af vejen …

Selv om AR-systemet nu er i Aplha, så understreges det, at det er stadig er under kraftig udvikling, så det man ser i videoen er næppe det endelige produkt. Det er uvist hvornår AR-funktionen kommer ud til “masserne”, men der går sandsynligvis rum tid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.