ElbilerTophistorie

Hacket Tesla sætter hastighedsrekord

Tesla Model S Plaid er i forvejen rasende hurtig, men ved at pille lidt ved ved softwaren kom den op på vanvittige 347 km/t.

Tesla Model S Paid er et monster. Den har en officiel tophastighed på 322 kilometer i timen, men den har potentiale til endnu mere. En canadisk mand har fået bilen op på svimlende 347 kilometer i timen – og han har filmet sin hastighedsrekord.

Det er canadiske Guillaume André, der satte livet på spil, på Trois-Rivières lufthavnen i Québec, Canada. Han er medejer af firmaet Ingenext, der lever af at sælge blandt andet bildele og moduler, der hjælper med at låse softwarelåste funktioner op i Tesla-køretøjer. En af disse begrænsninger er tophastigheden, og når den er væk, kan Tesla Model S Plaid åbenbart virkelig flyve.

Ud over at hacke bilens software, måtte han også give bilen bedre bremser og bedre dæk. Men derudover er det angiveligt en helt normal Model S Plaid. Sådan en, man kan køre på ferie i.

Med til historien hører, at Tesla faktisk har begrænset bilen ned under de officielle 322 km/t. Ifølge Electrek har farten på modellen aldrig været over 282 km/t ude i den virkelige verden. Det gør bare Andrés hastighedsrekord endnu mere imponerende. Men det viser også det potentiale, der ligger og hygger sig “under køleren”.

Se hastighedsrekorden i videoen her.

Skulle du få lyst til selv at forsøge at sætte hastighedsrekord, kan bilen snart bestilles på Teslas hjemmeside. Altså den ikke-hackede udgave, forstås! Den er nu heller ikke blodfattig; bilen kan accelerere fra 0-100 km/t på bare 2,1 sekunder, hvilket gør den til den hurtigst accelererende bil i produktion i dag.

Den danske pris? Den vil ikke engang Tesla fortælle endnu, da den ikke kan købes i Europa, men i USA står den knapt 127.00 dollars – 895.000 kroner. Til sammenligning kan Model 3 købes for 40.000 dollars. Den koster 400.000 kroner herhjemme.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.