ElbilerTophistorie

Nu kommer Plaid-modellerne fra Tesla til Europa

De potente versioner af Model S og Model X kan nu bestilles i Europa med leveringstider allerede omkring årsskiftet.

Hvis du har gået og ventet på at kunne placere en ordre på enten Teslas Model S Plaid eller Model X Plaid, så er ventetiden forbi. Tesla har netop i dag åbnet for bestillinger i Europa, med leveringstider startende allerede fra omkring årsskiftet.

De to varianter af Model S og Model X med tilnavnet Plaid blev fremvist ved et event i juni sidste år. Grundet leveringsvanskeligheder, så er det derfor først nu, at modellerne bliver tilgængelige i Europa. Navnet bruges på de Tesla-modeller, der er særligt potente og begge har en ydeevne på vanvittige 1.020 hestekræfter. Begge leveres med firehjulstræk, som håndteres af tre individuelle højperformance elmotorer.

Model S PlaidModel X Plaid
Rækkevidde (WLTP)600 kilometer528 kilometer
Hestekræfter1.020 hk1.020 hk
0-100 km/t2,1 sekunder2,6 sekunder
Topfart322 km/h 262 km/h
TrækevneOp til 1.600 kgOp til 2.250 kg
Pris fra1.447.016 kroner1.488.616 kroner

Udvendigt er forskellene fra tidligere modeller ikke enorme. Begge bærer stadig Teslas unikke designsprog, som gør dem så letgenkendelige i gadebilledet.

Sætter du dig i sædet i en af de to modeller, så er der dog sket en del nyt. Begge bærer Teslas nye kabiner, hvor naturligvis det nye yoke-rat gør sig bemærket. Der har været tvivl om, hvorvidt det mon blev godkendt til brug i Danmark, men det er i al fald afbilledet på de opdaterede produktsider for henholdsvis Model S og X.

På selvsamme produktsider kan også bilernes nye og opdaterede skærme, med vippefunktion, ses i aktion. Ligesom begge har en større skærm til bagsædepassagerne, hvor der både kan spilles spil og ses film under turen.

Lægger du en bestilling på en Plaid-model, så kan der tilvælges større 22 tommer fælge. Her starter et sæt ved 39.000 kroner til Model S. Ønskes kabinen i hvid eller beige, så skal der slippes knap 19.000 kroner.

Sidst ikke mindst består bestillingssedlen af Udvidet Autopilot (29.200 kroner), der blandt andet giver automatisk parkering og vognbaneskift. Eller det store tilvalg, i form af Fuldt selvkørende egenskaber, som giver bilen trafiklys- og stopskiltekontrol og med autostyring i byer i en fremtidig opdatering. Dette koster 58.300 kroner, men inkluderer også funktionaliteten fra Udvidet Autopilot.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.