Disney+NetflixStreamingTophistorie

Her er danskernes foretrukne streaming-tjenester

Netflix er altdominerende, men mister terræn. Og efter bare bare syv måneder har Disney+ indhentet HBO og overhalet TV 2 Play.

Det er næppe nogen overraskelse, men Netflix beholder sin position som danskernes foretrukne streaming-tjeneste i første kvartal af 2021. Med stor margen endda. Mere interessant er det, at Disney+ på bare syv måneder ikke alene har overhalet TV 2 Play, men også næsten indhentet HBO Nordic. Det viser tal fra tjenesten JustWatch, der samler tal fra mere end 20 millioner brugere over hele verden.

På de syv måneder har Disney+ nappet 13 procent af markedet herhjemme og er dermed den fjerdestørste sammen med Amazon Prime. HBO Nordic har 14 procent på tredjepladsen, mens Viaplay har en markedsandel på 16 procent, fortæller JustWatch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tallene er dog næppe helt valide. De er nemlig baseret på brugere af JustWatch; en app der gør det muligt at søge efter serier og film på tværs af tjenester. Men Danmarks nok anden mest populære tjeneste, DRTV, er ikke med i den liste over tjenester, man kan vælge mellem, så DRTV tæller simpelthen ikke med i undersøgelsen.

Ifølge tal fra Kantar Gallup fra slutningen af sidste år, er DRTV dan andenmest populære streaming-kanal i Danmark.

En kanal, der tæller med, er til gengæld Apple TV+, der glimrer ved sit fravær. Mindre end 7 procent af danskerne har altså taget tjenesten til sig, hvilket er spøjst, da Danmark er et udpræget Apple-land.

foretrukne streaming

En anden interessant detalje i tallene er, at Netflix, trods deres dominans, mister terræn. Ser man på de enkelte måneder, har Netflix mistet markedsandele hver eneste måned, mens det omvende er tilfældet med Disney+. Den voksede med 3 procent i kvartalet, mens Netflix smed 2 procent.

foretrukne streaming

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.