GadgetsStreamingTophistorie

Her er nyhederne i tvOS 16 til Apple TV

Apple omtalte end ikke tvOS 16 ved sin præsentation i sidste uge. Men de har dog efterfølgende afsløret for hvilke nyheder der er i vente.

Selvom Apple sprang let og elegant hen over tvOS 16 i deres præsentation i sidste uge, så er der stadig nyheder at finde i den årlige opdatering. Som det er blevet vanen tro med tvOS til Apple TV, så byder Apple ikke på nye revolutionerende tiltag, som det oftest er tilfældet med iOS og macOS. Fokus er oftest på fejlrettelser og understøttelse af nye lyd- og billedformater. Men lidt er der dog at komme efter.

Understøttelse af flere enheder: Udviklerne kan med tvOS 16 koble oplevelsen på hjemmets fjernsyn sammen med brugernes Apple-enheder. For eksempel kan træningsprogrammet på Apple TV bruge data fra dit Apple Watch for mere præcis træningsdata. Eller du kan få uddybende informationer om sportsbegivenheden på din iPhone, mens kampen sker på TV’et.

Udvidet understøttelse af spilcontrollere: Flere nye controllere bliver i følge Apple understøttet på tvOS 16. Mest fremtrædende er Nintendos Joy-Con og Pro-controllere, som benyttes på Switch-konsollen, men nu også kan bruges på dit Apple TV.

Understøttelse af HDR10+: I rækken af understøttede billedeformater er HDR10+ nu tilføjet.

Forbedring af flere brugere: Med tvOS 16 bliver understøttelsen af flere brugere forbedret i apps på Apple TV. Hvis app’en understøtter ændringen, så skal brugeren ikke ved åbning af hver app vælge sin bruger gang på gang.

Understøttelse af Matter: Matter er en ny standard for sammenkobling af Smart Home-udstyr på tværs af standarder og producenter. I tvOS 16 bliver Apple TV også understøttet og kan agere hub for Matter, ligesom den kan i dag for HomeKit-understøttet udstyr.

Som sædvanligt, så vil der henover sommeren blive en offentlig beta tilgængeligt, mens den endelige udrulning af tvOS 16 vil ske i efteråret.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.