×
TeknologiTophistorie

Her er status på Tesla Bot

I en ny video viser Tesla, hvordan Tesla Bot autonomt kan sortere objekter.

Det går stille og roligt fremad med udviklingen af Teslas menneskelignende robot, Tesla Bot. For roligt vil Elon Musk nok mene. Men i weekenden frigav selskabet en ny video, der skal vise, at de er kommet langt med at træne robottens neurale netværk.

Beviset er, at Optimus, som robotten er blevet døbt, autonomt kan sortere objekter.

Robotten i videoen lærer udelukkende ved hjælp af videofeedet fra kameraerne, hævder Tesla. Den er ikke fjernstyret på nogen måde, og den bruger heller ikke nærhedssensorer såsom Lidar til at forstå dens nærområde.

Netop fravalget at Lidar til fordel for kameraer er en strategi, som Tesla også følger i udviklingen i deres Full Self Driving-software.

I videoen vises, at Optimus både kan sortere forskellige blokke og rette dem, hvis de falder. Den k<an også automatisk reagere på ny information, hvis en assistent flytter rundt på blokkene.

Musks vision er, at Tesla Bot – på sigt – skal afløse almindelige arbejdere, der udfører trivielle opgaver på Tesla-fabrikkerne. Han har også tidligere hævdet, at robotten vil være i stand til at “udvikle en unik personlighed over tid”.

I en tidligere video viste Tesla, hvordan Optimus kan genkende sine omgivelser og lave kort over dem, så den selv kan navigere rundt.

Læs mere: Nu kan Tesla Bot både gå og samle ting op.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.