×
ElbilerTophistorie

Her er Volkswagens elektriske ID. GTI

Ja, det er en GTI, baseret på den elektriske billigbil ID.2. Volkswagen ID. GTI ligner en lækkerbidsken.

Volkswagen mente det virkelig alvorligt, da de i foråret sagde, at de vil gøre brandet “elskeligt igen”. Det første skridt i cen strategi, billigbilen ID. 2all skabte stor begejstring, da den blev vist frem i marts. Og nu er tyskerne så klar med denne her. ID. GTI Concept er en forsmag på, hvad vi kan forvente os af GTI-brandet.

Ligesom det var tilfældet med ID. 2all er det igen den nye designer Andreas Mindt, der har tryllet. Selv om bilen er spritmoderne, sender den hilsner til forgangne GTI-modeller.

Sort indretning og paneler med GTI-bogstaver minder om de herlige 1980’ere. Ligesom skjulte bagdørshåndtag får ID. GTI til at ligne en tredørs bil. Præcis som i gamle dage. Bagtil er den store spoiler farveintegreret i den sorte bagrude. En hilsen til de første Golf 1 GTI og Golf 2 GTI.

Under det smækre ydre, gemmer sig en Volkswagen ID.2, hvilket vil sige MEB Entry-platform med forhjulstræk. Men ID. GTI bruger et spærredifferentiale på forakslen – elektronisk styret af Vehicle-Dynamics-Manager-systemet – ligesom på den nuværende generation af den ikoniske Golf GTI.

Volkswagen fortæller også, at køreoplevelsen kan ændres markant af føreren via en knap i midterkonsollen. Den såkaldte GTI Experience Control-funktion gør det for første gang muligt at indstille elmotoren, undervognen, styretøjet, lydoplevelsen og endda de simulerede gearskift, så køreoplevelsen minder om en af de historiske GTI-modeller.

Hvornår?

ID. GTI
En computertegning af kabinen.

Volkswagen har ikke delt informationer om bilens tekniske formåen. Men den vil sandsynligvis overgå ID.2’erens 226 heste – der gættes på 245 hk. Rækkevidden bliver til gengæld nok en smule kortere, da bilen er mere muskuløs. Knapt 400 WLTP-kilometer er nok realistisk.

Og hvornår kan vi så forvente at se ID.2 GTI – som den nok kommer til at hedde – på vejene? Ikke foreløbigt desvære. ID.2 kommer i 2025 og GTI-udgaven lander nok senere. Måske lige i tide til at fejre 50-års GTI-jubilæet i 2026?

Nyd flere – levende – billeder i videoen herunder …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.