Elbiler

Her er Volvo XC40 Recharge

Volvos fremtid er elektrisk. Det var budskabet, da svenskerne præsenterede deres første rent elektriske bil, Volvo XC40 Recharge.

”Fremtiden er elektrisk og XC40 Recharge er et glimt af, hvad fremtiden bringer,” meddelete Henrik Green, der er Chief Technology Officer hos Volvo fra scenen, da svenskerne hev velourtæppet af deres første rent elektriske bil; Volvo XC40 Recharge. 

Bilen har været længe ventet. Det er mere end halvandet år siden at Volvo fortalte, at de var igang med at producere den, men det er lykkes for svenskerne at holde de fleste informationer om bilen hemmelige. Indtil i dag.

De helt korte fakta er som følger: Ifølge Volvo har bilen en batteripakke på 78 kWh, hvilket giver bilen en rækkevidde på “over 400 kilometer” (WLTP). De to elektriske motorer kan levere 300 kW eller det, der svarer til 408 hestekræfter og et drejningsmoment på 660 Nm. Den kan accelerere fra 0-100 km/t på 4,9 sekund og har en topfart på 180 km/t.

Fast Charge understøttes med op til 150 kW, hvilket gør det muligt at oplade bilens batteri til 80 procent på 40 minutter.

Bilen vil veje mellem 2.150 og 2.250 kilo alt efter udstyrspakke og den vil kunne trække en trailer med en maksimal vægt på 1.500 kilo.

Volvo ville hellere bruge tid på at fortælle om bilens infotainment-system, der er udviklet i samarbejde med Google og baseret på Android Automotive. Når bilen køres ud fra forhandleren har den internetforbindelse, Google Assistant, Google Maps, Google Play – og nye funktioner tilføjes løbende via Over-The-Air-opdateringer.

Google Maps kommer automatisk med forslag til ladestationer, hvis batteriet er ved at være fladt. Og via Google Assistant kan man stemmestyre de fleste af kabinens funktioner; både klimaanlæg, GPS-programmering og musik, ligesom man kan søge på nettet og sende beskeder. Helt uden mobiltelefon.

Volvo fortalte ved samme lejlighed, at alle elbiler og plugin-hybrider fremover vil bære navnet Recharge. Volvo forventer, at der lanceres en ny elbil hvert år fremover, de næste fem år. Endnu er der ingen informationer om hverken levering eller pris på XC40 Recharge, men den forventes på vejene i første halvdel af 2020.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.