×
TeknologiTophistorie

Volvo går all-in på Android Automotive

Volvo integrerer Android Automotive-infotainment systemet i 2022-udgaverne af både XC60, S90, V90 og V90 Cross Country-modellerne.

Det kører på skinner for Android Automotive i øjeblikket. Volvo Cars har – i lighed med Ford – valgt at favne Googles styresystem fuldstændigt. Det i en grad, så også eksisterende bilmodeller opdateres med Automotive. Det sker som en del af en større opdatering af modelprogrammet ved modelårsskiftet (modelår 22) og omfatter XC60, S90, V90 og V90 Cross Country-modellerne.

Den fuldelelektriske XC40 Recharge Twin er den første Volvo-model, der bliver leveret med Android Automotive-systemet. Det giver ikke alene mulighed for at styre dele af bilens funktioner – såsom aircon – med stemmen, men giver også brugerne adgang til integrerede Google-apps og -tjenester – såsom Google Maps, Google Assistant og Google Play Store. 

Med Google Assistant introduceres stemmestyring på dansk, som gør det langt mere sikkert at styre forskellige funktioner, samtidig med at føreren har fuld fokus på trafikken. Med stemmen kan man blandt andet regulere temperaturen, indstille en destination, afspille musik og podcasts og sende beskeder med begge hænder på rattet.

Digital servicepakke

Samtidig lancerer Volvo Cars en ny digital servicepakke, der vil være tilgængelig for alle Volvo-biler udstyret med det Android-baserede infotainmentsystem. Pakken med digitale tjenester inkluderer adgang til udvalgte apps og tjenester fra Google, Volvo On Call-appen, trådløs mobiloplader (Qi) samt alle de data, der kræves for at køre tjenesterne.

Udover det nye infotainment system opdateres de nævnte modeller også med Volvos nyeste ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), et sikkerhedssystem bestående af et antal radarenheder, kameraer og ultralydssensorer.

Auto eller Automotive

Android Automotive er ikke at forveksle med Android Auto, der bedst kan betegnes som en “light-udgave” af førstnævnte. Hvor Auto findes i en lang række af bilmodeller som en brugerflade mellem musikanlæg og telefonen, så er Automotive langt dybere integreret i bilens systemer. Eller, det er i hvert fald meningen, lige nu er det primært aircon, der kan betjenes af systemet …

Ægteskabet med Android er en vigtig del af Volvo Cars nye strategi, der byder på en rent elektrisk fremtid med biler der sælges over nettet og opdateres over-the-air. Den fuldelektriske XC40 Recharge Twin kan allerede nu bestilles online på volvocars.dk, som i samme omgang har fået et opdateret design for at “kunne tilbyde kunderne en forenklet købsproces,” som Volvo Cars skriver.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.