×
AnmeldelseMobil og tablets

Honor 8: Her er iPhones stærkeste konkurrent

Hvis rygterne holder – og det gør de formentlig – så lancerer Apple deres nye iPhone d. 7. september. Men i modsætning til de forrige lanceringer lader det ikke til, at Apple denne gang vil sprinte langt foran konkurrenterne, der så efterfølgende skal forsøge at hente den amerikanske producent. I stedet bliver iPhone 7, som den nok kommer til at hedde, nok nærmere Apples forsøg på at hente flere af konkurrenterne, især Samsung der med deres Galaxy S7 og Note 7 har lavet ganske enormt gode telefoner. Men i yderbanen kommer kinesiske Huawei galopperende – først med deres P9 og nu med den store overraskelse, der dog ikke bærer deres eget navn. I stedet hedder den Honor 8.

Diskret og lækkert design

Vores testmodel er blå, og det er nok den udgave af Honor 8 der tiltrækker sig mest opmærksomhed. Bagsiden er af plastik, men det tænker man egentlig ikke over – bortset fra, at den kan være en lille smule glat at holde på. Til gengæld er byggekvaliteten helt i top, og designet er lækkert og – i hvert fald for de andre farvemuligheders vedkommende – ganske diskret. På bagsiden sidder en fingeraftrykslæser, der er mere end almindeligt hurtig. Faktisk vænner man sig meget hurtigt til blot at samle telefonen op med en pegefinger på scanneren – og så er den låst op, uden nogen form for forsinkelse. Virkelig imponerende. Men resten af telefonen er absolut heller ikke uden evner – herunder er specifikationerne:

  •   Kirin 950 chipset processor
  •   Fire 2.3GHz kerner og fire 1.8GHz kerner
  •  4GB RAM og 64GB/32GB hukommelse, kan udvides med op til 128GB via microSD-kort
  •   3,000 mAh(Typ.), 2900(Rat.) batteri
  •   5.2-tommer Full-HD LTPS display
  •   12MP dual kamera med separate RGB- og monokromsensor
  •   8MP frontkamera

 

Aldeles glimrende kamera

Et af de steder, hvor man ofte kan kende en “middel”-telefon fra topmodellerne er på kvaliteten af kameraet. I særdeleshed i forhold til, hvor gode billeder den tager i mørke omgivelser og i modlys. På begge områder rammer Honor 8 målskiven næsten midt i bullseye. Vi er simpelthen på røven over, hvor gode billeder telefonen kan tage, og selv i et rum belyst blot med et par lamper (med dæmpet effekt!) var billederne ikke bare brugbare, men decideret skarpe. Imponerende.

I modlys kompenserer telefonen glimrende, og man kan faktisk nærmest tage et portræt i direkte modlys og stadig få noget brugbart ud af det. Vi kan faktisk nærmest ikke komme med positive gloser nok om, hvor god Honor 8’s kamera er, for det slår stort set alle konkurrenter og er på niveau med meget dyrere konkurrenter – selv Samsungs topmodel S7 er ikke bedre, og Huaweis egen P9 når den også op på siden af. Igen; imponerende.

Batterilevetid over middel

Du har sikkert vænnet dig til at din telefon skal lades op i hvert fald en gang i døgnet. Det er sådan set ikke anderledes med Honor 8 – du skal ikke forvente at komme igennem dag nummer to uden at have haft telefonen i lader. Men i modsætning til hvordan man ofte har det med andre telefoner, så går man ikke og er bange for at løbe tør kl. 18 med Honor 8. Telefonen holder fint batteri frem til du går i seng – faktisk kommer vi ofte frem til aftentid og har stadig 30 procent tilbage på batteriet. Samtidig har Huawei lagt en hurtiglader ved telefonen, hvilket betyder at du kan lade den op til 2 timers tale på blot ca. 10 minutter. Det hjælper i en nødsituation.

I øvrigt er Honor 8 udrustet med USB C, den nye USB standard. Det er ret godt gået i en “budget”-telefon, og gør at telefonen vil kunne lades med stort set alle opladere i fremtiden, hvor alt vil blive skiftet til USB C.

Fuld HD skærm i middelklassen

Skærmen på Honor 8 har en opløsning på 1080p – altså fuld HD. Det betyder i praksis, at du ikke vil kunne se individuelle pixler på skærmen, men skal du bruge telefonen til Virtual Reality vil opløsningen nok være i underkanten – her skal man op på mindst 2K og helst 4K.

Farverne står fint og relativt afdæmpet i forhold til eksempelvis Samsungs telefoner, hvor farverne popper en del mere. Vi kan bedre lide den afdæmpede udgave som Honor leverer, og generelt synes vi, farverne står pænt og balanceret.

Lysstyrken er okay, og det er nogenlunde acceptabelt også til udendørs brug, omend telefonen kommer til kort i fuld sol – i modsætning til Samsungs Note 7. Ikke desto mindre er det udmærket i en telefon, der koster et stykke under det halve af Samsungs phablet.

Betragtningsvinklen er også middel – man skal dog ikke se telefonen meget fra siden før det begynder at blive svært at se, hvad der foregår. Det er igen slet ingen katastrofe, men forstærker indtrykket af en god skærm – men ikke en genial skærm, som efterhånden kun Samsung kan levere.

Velfungerende brugergrænseflade

Huaweis overbygning til Android (der i øvrigt er 6.1) er udmærket og ikke voldsomt irriterende, hvilket ellers godt kan være tilfældet en gang imellem. Der er ikke voldsomt meget bloatware – og de fleste småprogrammer, Huawei har lagt på Honor 8 er faktisk udmærkede. Kan man ikke lide Huaweis launcher, som det så fint hedder på Androidsk, så kan man bare installere en anden man henter på Google Play. Menustrukturen fungerer godt og er nogenlunde logisk opbygget, omend man nogle gange leder forgæves efter en indstilling – her er søgefunktionen ofte en god hjælp.

Alt i alt skal Huawei have ros for brugergrænsefladen, der er glimrende og ret diskret.

2 gange simkort

En kæmpe fordel ved Honor 8 er muligheden for at bruge to simkort i telefonen – så du kan have både dit private og et arbejdsnummer i telefonen. Superpraktisk. Har du ikke brug for to simkort, kan du udvide hukommelsen med et SD kort i stedet, men med 32GB vil mange faktisk aldrig få brug for det. (For kun 500 kr. mere får du i øvrigt en 64GB udgave.)

En virkelig konkurrent

Samlet set er Honor 8 en rigtigt god konkurrent til både Apples iPhone og Samsungs Galaxy serie. Prisen ligger på 3.499 kr. for 32 GB udgaven, men vi gætter på, at prisen hurtigt falder, og du vil formentlig kunne finde telefonen til ca. 3.000 kr. meget hurtigt.

Vores små kritikpunkter – at telefonen er lidt glat, at den ikke er vandtæt og at skærmen “kun” er god, men ikke decideret fantastisk – trækker ikke ret meget ned, når man kigger på det samlede billede; Honor 8 er en fantastisk telefon, der virkelig leverer varen – og til en pris, de færreste kan have noget imod. Apple og Samsung skal snart ikke kigge i bakspejlet efter Huawei – men ud af forruden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.