×
AnmeldelseMobil og tablets

HTC One A9

Det kan godt være, at HTC står lige på kanten af at blive købt eller gå konkurs, men indtil videre har det ikke været fordi, de ikke har kunnet bygge gode telefoner. Men deres nyeste mellemklasse mobil er lidt en blandet fornøjelse.

Når man åbner kassen er det første man tænker, at man har fået en forkert kasse – A9 ligner ved første øjekast en iPhone 6; samme form, næsten samme tykkelse, samme runde kanter. I det hele taget vil de fleste ikke kunne se forskel ved et hurtigt blik på telefonen. Om det er en fordel eller en ulempe lader vi være op til dig selv at vurdere – vi kan egentlig ret godt lide den.

Rimelig skærm og halvbagt lyd

Skærmen på A9 er 5”, og det er faktisk udmærket. Det er midt imellem den mindre iPhone 6 og de større 5,5”, og det er faktisk en rigtigt behagelig størrelse. Skærmen i sig selv er udmærket uden at være prangende. Den er langt fra på højde med de bedste skærme på markedet – hverken betragtningsvinkel eller lysstyrke er helt i top, men det er ikke en decideret katastrofe, og det er nogenlunde muligt at se, hvad der sker også i dagslys, og skærmen ender med at placere sig under de fleste topmodeller, men over de billigste telefoner.

Lyden er derimod slet ikke i vanlig HTC kvalitet – og det er et af de områder, hvor HTC ellers har siddet ret hårdt på det. Lyden i A9 er langt fra topkvalitet, den lyder faktisk temmelig sølle.

Ydelse i underkanten

A9 er ikke en topmodel, og det viser sig når man kører meget krævende apps. I 3D spil får den ofte problemer, men ved almindeligt brug er er dog sjældent problemer – menuerne reagerer hurtigt, og de fleste almindelige apps fungerer uden lag. Men forvent ikke, at du kan afvikle de vildeste spil og apps, for det er ikke den hurtigste octocore processor, HTC har proppet i A9, og sammenligner man processoren, en Snapdragon 617, med storebror M9’s 810, er der en verden til forskel. Derudover har A9 kun 2GB RAM, hvilket i dag er lige i underkanten for Android enheder – den findes da også i en udgave med 3 GB (Og 32GB hukommelse), men kun i USA. Den er så til gengæld meget billigere… Undskyld, hva’ba, HTC? Det er altså en meget mærkelig prisstrategi, I der holder jer…?

Kamera over middel

Som det nærmest er en tradition for mobilkameraer, så er HTC’s kamera middelmådigt med mindre det bliver sat til at tage billeder i dagslys. Er det halvmørkt bliver billederne en smule grumsede, men den optiske billedstabilisering er nogenlunde fornuftig og hjælper da også lidt. Ud over billedstabiliseringen byder A9 også på HDR, hvilket giver gode billeder, der dog godt kan virke en smule flade. Farverne er dog i orden og ganske naturtro.

Havde kameraet været i stand til at levere bare en smule bedre i dårlig belysning havde vi været rigtigt godt tilfredse med A9’s evner til at tage billeder, og de fleste vil i hvert fald være godt tilfredse med den som hverdags kamera.

Sløjt batteri

En af de ting, der irriterer os allermest ved moderne telefoner er batterilevetiden – og jo tyndere telefoner, jo dårligere batterilevetid virker det til. iPhone 6 og 6S har en sløj batterilevetid, og også her ligner A9 iPhone 6; batterilevetiden er decideret ringe. Den holder ikke til en hel dags hård brug – og det er vel at mærke som helt ny. Når den er et år gammel kan man forvente at batterilevetiden er dalet med mindst 20% (med mindre, man passer på telefonen – læs vores guide her!). Det er slet, slet ikke godt nok.

Prisen er en dræber

Den billigste pris vi har kunnet finde på Pricerunner.dk er 4.619 kr. Det er dyrere end HTC M9 (som i øvrigt deltager i vores næste stortest i det nye nummer af iNPUT) og flere af de andre producenters topmodeller – det er fuldstændigt håbløst, for det er telefoner med bedre ydelse, bedre skærme og bedre kameraer. Hvis HTC skal tilbage i kampen skal der altså helt andre boller på suppen, for ellers ender dødskampen skidt for HTC.

Vi ville så gerne kunne lide A9, og det kan vi også til dels. Men der er simpelthen alt for mange ting, der taler imod at vælge den frem for de meget bedre topmodeller derude. Prisen skal faktisk halveres før HTC’s nyeste telefon bliver interessant.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.