fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Huawei-brugere risikerer at miste bank-apps

NemID, bank-apps og andre følsomme apps risikerer at blive ubrugelige på Huawei-telefoner i de kommende måneder.

Det er svært at overskue konsekvenserne af den udløbne licens, som vi fortalte om i går. Hverken den kinesiske gigant selv eller Google har meldt ud, hvordan det vil stille ejere af Huawei-telefoner fremover. Den eneste ting, der er sikkert er, at Huawei ikke længere får de officielle Android-sikkerhedsopdateringer, som kan sendes videre til brugernes enheder. 

Men nu spekuleres der også i, at situationen kan få særdeles trælse konsekvenser for Huawei-brugere, der er afhængige af netbank og NemID. Af sikkerhedshensyn benytter de nemlig funktionen SafetyNet – og den funktion bliver lammet uden den udløbne licens. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

SafetyNet er en løsning, der tjekker, om sikkerheden på enheden der åbner app’en er ”intakt” – altså om enheden er blevet kompromitteret.

Banker bruger denne funktion som en sikkerhed mod eksempelvis hackere, men der er også flere spil og apps, der benytter SafetyNet – eksempelvis Netflix. Uden licensen vil enheden ikke kunne blive godkendt og så kan man altså ikke åbne app’en. Ikke mere netbank fra apps.

Problemet har været der på alle Huawei-telefoner, der er kommet efter den amerikanske embargo i maj sidste år, men med licensens udløb vil det også ramme ældre Huawei-telefoner.

Der er en mulighed for at det amerikanske handelsministerium forlænger den midlertidige licens, men det er der ikke mange medier, der regner med. USA har i den grad strammet tommelskruerne om Huawei – og altså også den kinesiske gigants kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button