ElbilerTophistorie

Hyundai Ioniq 6 afsløres i næste uge

Hyundai præsenterer sin længe ventede Tesla Model 3-rival, Ioniq 6, i næste uge. Den første teaser er allerede landet.

Hyundai er ved at være klar til at præsentere efterfølgeren til den svært populære Ioniq 5. Det kommer, ifølge AutoCar til at ske allerede i næste uge. Hyundai har allerede flekset lidt med marketingsmusklerne og frigivet en teaservideo med Ioniq 6, som den kommer til at hedde.

Hyundai Ioniq 6 baseres på den smækre Prophecy-konceptbil og forventes at blive en aerodynamisk sag. Underbygget af både teaservideoen og de skitser, der også er frigivet. 6’eren bliver dog højere end Prophecy, lover designeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bilen er tænkt som en direkte rival til Tesla Model 3 og Polestar 2. Det er ikke meget vi ved om dens tekniske bestykning, men batteriet skulle være på 77,4 kWh – altså samme kapacitet som i Ioniq 5 Long Range-udgaven. Ligesom denne er Ioniq 6 naturligvis bygget på E-GMP platformen.

Dermed kan vi også forvente, at Ioniq 6 vil få 800-volt batteriteknologi og hurtig opladning.

Selv om produktionsmodellen vises frem inden 1. juli, som det er lovet, betyder det naturligvis ikke, at den snart vil kunne ses på vejene. Det var oprindeligt planen, at den skulle have været ude i år, men chip- og komponentmangel har med stor sandsynlighed skubbet den deadline. Et mere realistisk gæt er engang næste forår.

Ud over Ioniq 6 har Hyundai allerede vist prototypen på deres næste model, nemlig Ioniq 7, der bliver en større SUV-model, der forventes at være klar til bestilling i 2024.

Der er flere billeder af det imponerende Prophecy-koncept på Hyundais danske hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.