ElbilerTophistorie

Hyundai vil oplade elbilen trådløst

Hyundai bekræfter, at Genesis GV60 vil få trådløs opladning. Genesis er Hyundais luksusmærke, der kommer til Europa næste år.

Hyundai har spændende planer for sit luksusbilmærke Genesis, der er for Hyundai, hvad Lexus er for Toyota. Genesis GV60, der er den første model, vil nemlig få mulighed for trådløs opladning af batteriet, fortæller Green Car Reports, der har fået det bekræftet af selskabet.

Løsningen leveres angiveligt af selskabet WiTricity, men den vil i første omgang kun være tilgængelig for kunder i Sydkorea. Ifølge WiTricity er det første gang, den trådløse teknologi bruges i en elbil.

Det interessante er, at Genesis GV60, der blev præsenteret i sidste uge, er bygget på den samme E-GMP platform som Hyundai Ioniq 5 og Kia EV6, hvilket tyder på, at den trådløse teknologi på sigt vil kunne bruges bredt på producentens biler. Hvis det bliver en succes.

Der er nemlig ikke noget nyt i trådløs opladning af biler. Tanken om trådløs opladning af elbiler er ikke ny. Helt tilbage i 2017 introducerede BMW induktionsopladning af deres 530e-serie. Men det var hybridbiler med et noget mindre batteri og det er i øvrigt ikke noget vi har hørt meget om, så det er næppe blevet nogen større succes.

Se video: iNPUTs første køretur i Hyundai Ioniq 5

WiTricity fortæller på deres hjemmeside, at deres løsning til trådløs opladning er tovejs, hvilket betyder, at den understøtter V2G, Vehicle To Grid. De hævder også, at løsningen er lige så tjep som en traditionel kablet ladeboks til hjemmet (3,6 – 11 kW).

Men selskabet satser ikke bare på hjemmeladning; de satser også på, at den trådløse teknologi vil blive installeret i parkeringshuse og ved supermarkeder.

Genesis GV60
Trådløs opladning i parkeringshus (foto: WiTricity).

Genesis er som sagt et luksusmærke. Den vil få mere eksklusive materialer og højere komfort end de billigere Ioniq- og Kia-modeller loves det. Eksempelvis får Genesis GV60, der er en såkaldt crossover, kameraer i stedet for sidespejle. Dørhåndtagene vil også “forsvinde” ind i dørene under kørsel – som det er standard på eksempelvis Tesla-biler.

I maj måned fortalte Hyundai / Genesis, at de kommer til Europa inden for et års tid – i første omgang England, Tyskland og Schweiz. Der er ingen umiddelbare planer om at Genesis etablerer sig i Danmark.

Genesis GV60 prototypen (foto: Genesis).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.