×
ElbilerTophistorie

ID. Buzz bliver robotaxi i Hamborg

Volkswagen begynder at teste ID. Buzz som robotaxi med passagerer i Hamborg i andet halvår i år.

Tager du til julemarked i Hamborg senere i år, er der en realistisk mulighed for at opleve ID. Buzz som robotaxi. Den skal nemlig testes under realistiske forhold med passagerer ombord i den tyske storby. Det fortæller Volkswagens chef for kommercielle køretøjer.

– Vi vil tilbyde testkørsel for kunder i Hamborg i år – under virkelige forhold, meddelte Carsten Intra på sin årlige nyhedskonference i Hannover.

I første omgang vil det dog kun være prøvekørsler med udvalgte brugere. Tjenesten vil med tiden gå i fuld drift gennem Volkswagen-gruppens datterselskab Moia.

Tilpassede udgaver af ID. Buzz er blevet testet som robotaxi siden 2021 – først i München og senere også i Hamborg. Resultaterne har været meget opmuntrende, sagde Intra. Disse var dog uden passagerer.

Den kommende passagertest i Hamborg har til formål at klarlægge, hvordan servicen modtages af normale brugere under reelle vejforhold. En sikkerhedschauffør vil i første omgang være ombord til testkørslerne.

– Hvis vi er tilfredse med feedbacken, åbner vi den op for alle, sagde Intra. Dette vil dog tidligst ske i 2026.

VW arbejder på projektet med Intels datterselskab Mobileye, som leverer den selvkørende teknologi til den elektriske varevogn. Køretøjet er udelukkende beregnet til samkørselstjenester såsom Moia.

Den selvkørende ID. Buzz vil være udrustet med 13 kameraer, 9 Lidar-enheder, 5 radarer og to uafhængige computere. Bilen vil naturligvis også være konstant koblet til skyen.

Konkurrenten Tesla vil den 8. august præsentere deres bud på en robotaxi.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.