×
ElbilerTophistorie

Tesla præsenterer selvkørende robotaxi den 8. august

Elon Musk lover på X, at Teslas robotaxi præsenteres allerede i august måned.

Elon Musk fortæller på X at Tesla vil afsløre en ny robotaxi de 8. august. Udmeldingen kommer i hælene på en artikel fra Reuters. En artikel der hævder, at den billige Model 2 er droppet til fordel for netop en selvkørende robotaxi. En artikel som Musk i øvrigt har sagt er usand.

Siden andet kvartal af 2022 har Tesla opført “robottaxier og andet” som et produkt under udvikling i sine kvartalsrapporter. Det var også i løbet af 2022, at Elon begyndte at tale om produktet i officielle sammenhænge.

Elon Musk har beskrevet robotaxien som “optimeret til autonomi, hvilket betyder, at den hverken vil have et rat eller pedaler”. Han har også tidligere sagt, at den ville være klar til at gå i volumenproduktion i 2024.

Den tidsfrist virker dog temmelig utroværdig. Eksempelvis gik der adskillige år fra Tesla Cybertruck blev præsenteret til den første model kørte af samlebåndet. Det samme var tilfælde med lastbilen Semi.

Alle Teslaer skal være potentielle taxier

Selvkørende biler har været et langsigtet mål i Teslas Master Plan 2, som Tesla offentliggjorde for otte år siden. I planen står der blandt andet at alle Tesla-køretøjer vil have den hardware, der kræves, for at være fuldt selvkørende. Der står også at selve softwaren vil være på plads meget senere end kameraer, radar og hardware.

Visionen var faktisk, at alle Tesla-køretøjer teoretisk ville kunne fungere som taxier:

“Du bliver i stand til at tilføje din bil til Teslas delte køretøjsflåde blot ved at trykke på en knap i Tesla-app’en. Det kan så generere indtægter til dig, mens du er på arbejde eller på ferie, hvilket markant opvejer og nogle gange overstiger de månedlige omkostninger”.

Adskillige gange har Musk lovet, at Full Self-Driving, FSD, var lige om hjørnet. Men Tesla har endnu ikke leveret. Tværtimod har Mercedes overhalet dem. Mercedes har fået grønt lys til også at bruge selvkørende systemer på niveau 3 i USA. Så langt er Tesla endnu ikke kommet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.