×
AnmeldelseHifi

Jabra Sport Coach Wireless

Jabra Sport Coach
Danske Jabra er i gang med et større skifte fra deres ”almindelige” headsets og mere i retning sportsprodukter, hvor de har fundet en ganske god niche der ikke er voldsomt fyldt af konkurrenters produkter. Især ikke, når det kommer til trådløse headsets. Sidste år kom de så med Jabra Pulse – et trådløst headset med indbygget pulsmåler. Nu tilføjer de så med endnu et headset, Jabra Sport Coach, der basalt set er samme headset i en anden farve, og uden pulsmåler – og, måske vigtigere – til næsten halv pris.

Sporty design
Det burde være en selvfølge at et sportsheadset har et sporty design – men det har bestemt ikke altid været tilfældet, og vi har set nogle ret horrible designs en gang imellem. Jabra har dog været i stand til at designe headsets som de fleste vil synes er både pæne og sporty, og det gør sig også gældende med Sport Coach. I modsætning til Jabra Sport Pulse, er grundfarven på ledningen grå og ikke sort. Samtidig har man valget imellem røde, blå og gule detaljer. Pasformen er ekstremt vigtig, og her er det lykkedes for Jabra at lave et headset, de fleste vil kunne passe – især fordi der medfølger en hel bunke gels – både gels der holder headsettet fast i ørerne og de små gels, der sidder ind i ørerne. Det er ekstremt vigtigt, at man bruger tid på at prøve sig frem, for det betyder både noget for, om headsettet sidder fast nok til at man kan bevæge sig uden at tænke på det (de store gels) og for, om headsettet lyder godt (de små gels).

Rimelig lyd
Finder man de rigtige gels er lyden faktisk ganske hæderlig, når man tager i betragtning at der er tale om et sportsheadset. Det er ikke på højde med de fleste headsets til ”blot” musik i samme prisklasse, men har du prøvet at løbe eller træne med et almindeligt headset, ved du også at det ikke fungerer, og man skal have et dedikeret sportsheadset.

Lyden fungerer som sagt ganske rimeligt, og der er en rimelig bas. Lytter man til gode, højtopløselige filer får man en god og fyldig lyd, men vælger man nogle halvsløje MP3 filer kommer headsettet til kort, og det hele ender lidt skidt. Et rigtigt godt headset kan godt få noget rimeligt lyd ud af en MP3, men det klarer de færreste sportsheadsets – heller ikke dette.

Ekstremt god rækkevidde
Når man bruger et løbeheadset har man sin telefon på sig – enten i en lomme eller i et armbånd på armen. Jabra Coach er ikke kun til løb, men er især beregnet til at blive brugt i et motionscenter, og dermed er det en klar fordel, at man ikke behøver at have telefonen på sig. Det stiller så krav til, at forbindelsen imellem telefon og headset er god og stabil – og det er i den grad tilfældet her. Vi har testet Sport Coach over flere etager og med flere vægge til at blokere signalet, og forbindelsen er nærmest umulig at slå ud før man kommer ud på 14-15 meter, hvor den begynder at hakke. Det er imponerende. Man kunne så fristes til at tænke, at det går ud over batterilevetiden – men det er langt fra tilfældet. Batteriet holder sagtens 5-6 timer, og endda længere hvis man ikke udfordrer headsettet på rækkevidden.

Software mangler lige det sidste
Softwaren der skal installeres på telefonen hedder Jabra Sport, og det er egentlig relativt veldesignet, men er ikke nødvendigvis super intuitivt, og kræver en smule tilvænning. Samtidig kunne man måske godt tilføje en feature, der ved eksempelvis cross-training automatisk fortalte, hvor mange reps man har taget – om end det selvfølgelig ville kræve, at man havde telefonen på sig.
Selve software designet er for så vidt fint nok, om end lidt forældet – her kunne man tage et par cues fra Apples nye design og Googles Material design for at få det til at virke en smule mere moderne.

Et godt multiheadset
Samlet set er Jabra Sport Coach et rigtigt godt sportsheadset. Vi er lidt i tvivl om, hvor mange der reelt vil bruge funktioner som crossfit og de mere specialiserede træningsformer. Vi tvivler stærkt på, at det bliver meget mere end nogle procent. Det gør dog ikke noget, for hvis man køber Sport Coach er man sikkert på jagt efter et godt all-round sportsheadset, der ikke er alt for dyrt, og det leverer Sport Coach; lydkvaliteten er rimelig, batterilevetiden er god, pasformen fungerer for stort set alle ved hjælp af de medfølgende gels og rækkevidden er langt over hvad de fleste konkurrenter leverer. Jabra leverer varen til den seriøse sportsudøver, der ikke behøver pulsmåler i sit headset.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.