ElbilerTophistorie

Kia EV9 kommer til Europa næste år

Nu har Kia bekræftet, at en produktionsudgave, baseret på EV9 Concept kommer på vejene i Europa til næste år.

I november sidste år blev Kia EV9 Concept præsenteret. Nu bekræfter sydkoreanerne, at en produktionsmodel af kolossen kommer til Europa til næste år. Bilen giver en videreudvikling af SUV’en og får en længde på knapt fem meter og en akselafstand på voldsomme 3,1 meter.

Kia EV9 Concept er desuden udstyret med såkaldte “selvmordsdøre”, der på usædvanlig vis åbner bagud. De var svært populære i den første halvdel af det forrige århundrede og fik det påfaldende navn, fordi dørene ofte var årsag til at folk blev kastet ud af bilen.

Der er dog ingen garanti for, at dørene havner i produktionsmodellen. Eksempelvis har Polestar fjernet selvmordsdørene fra Polestar Precept, der med tiden giver til Polestar 5.

Nyt kabinekoncept

Dørene fungerer godt i konceptbiler, da de åbner helt op til kabinen – og det er en af de ting, Kia gerne vil vise frem. EV9 Concept er nemlig udrustet med det Kia selv kalder for “en scenisk, førsteklasses lounge”. Rattet er nyfortolket som et pop-op-rat, der er integreret i harmoni med interiøret. Et interaktivt 27” ultra-wide-display udgør kontrolcentret for alle førerens og passagerernes behov inklusive medier, temperaturregulering og komfortfunktioner.

Kia EV9
Kabinen i EV9 Concept.

Kabinen har også tre “stemninger”, der skal imødekomme forskellige køresituationer og krav. Active Mode er aktiveret, når EV9 Concept er i bevægelse og skal give både fører og passagerer en optimal køreoplevelse. De to andre indstillinger kan anvendes når EV9 ikke kører. Det er Pause Mode og Enjoy Mode og dem kan der læses mere uddybende om i denne artikel.

Teknisk er Kia EV9 Concept baseret på den samme E-GMP platform som Kia EV6. De har tidligere sagt, at EV9 vil få en rækkevidde på op til 485 kilometer og vil kunne lades op fra 10-80 procent på 20-30 minutter ved en 350 kW oplader.

En pressemeddelelse med flere detaljer om designtanker (og et utal af superlativer) kan læses her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.