×
TeknologiTophistorie

Kinesere vil overtage Elgiganten

Kinesisk elektronikgigant er i forhandlinger om at overtage Elgiganten, der er Nordens største elektronikvarehus.

Elgiganten kan meget vel være på vej på kinesiske hænder. Den britiske varehuskæde Currys, der ejer Elgiganten, er nemlig blevet midtpunkt i en budkrig mellem den kinesiske teknologigigant JD.com og amerikanske Elliott Investment Management. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen bød Elliott Investment Management i weekenden på Currys. Et bud, der dog blev afvist. Mandag gik kinesiske JD.com så ind i kampen og bekræftede, at de er i konkrete forhandlinger om at opkøbe Elgiganten-ejeren.

Elgiganten åbnede sit første elektronikvarehus herhjemme i 1996 og har i dag over 2.300 medarbejdere fordelt på 44 varehuse rundt om i Danmark. Der er i alt 427 varehuse og ca. 11.000 medarbejdere i Norden. Elektronikkæden er en del af Elkjøp Nordic-koncernen, der ejes af Currys.

Ifølge Wikipedia er JD.com, målt ud fra omsætning, den største teknologivirksomhed i Kina og blandt de ti største i verden. Virksomheden, der også er kendt som Jingdong blev grundlagt i 1998.

Virksomheden har investeret massivt i højteknologiske leveringssystemer gennem droner, autonom teknologi og robotter og besidder det største droneleveringssystem, -infrastruktur og -kapacitet i verden.

Læs også: Elgiganten vil sælge brugte telefoner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.