ElbilerTophistorie

Ladestandere er sommerhusenes nye wifi

For både lejere og købere af sommerhuse, er muligheden for at oplade bilen på matriklen blevet et ufravigeligt krav.

I de danske sommerhusområder stiger efterspørgslen på ladestandere til elbiler. Med et stigende salg af elbiler er adgangen til at kunne få ladet bilen op blevet et konkurrenceparameter, man som sommerhusudlejer må forholde sig til i det danske sommerland.

– Der er sket en stor ændring i, hvordan vi bruger vores sommerhuse, og hvad der skal være af installationer. Her ser vi, at flere er begyndt at få installeret elbilladere. Over de seneste ti år er stabilt wifi blevet et afgørende krav for langt de fleste gæster, og nu ser vi, at rigtig mange gæster fravælger sommerhuse, hvor det ikke er muligt at få ladet elbilen op på stedet, siger Poul Fejer Christiansen, der er vicedirektør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Coronapandemien har ikke bare resulteret i, at flere holder ferie i Danmark – mange af dem, der ejer sommerhuse selv, har også været der mere end normalt. Det har skabt ekstra stor belastning på de lokale elnet.

– Hvis man som elbilejer kommer til et sommerhus uden ordentlig lademulighed, så er risikoen der også for, at man bruger den almindelige stikkontakt. Det kan i værste fald føre til forhøjede temperaturer og brand, og derfor bør man ikke på kompromis med ladeudstyret, advarer Dennis Jeppesen, der er salgsdirektør hos Solar, der via Blue Install sælger ladestandere til elbiler.

I Norge blev der allerede sidste år solgt flere elbiler end konventionelle biler, mens vi i Danmark fortsat halter betydeligt efter vores nordlige nabo målt på andelen af elbiler. Efterspørgslen på lademuligheder fra de tyske turister vil sandsynligvis også blive øget markant inden for nærmeste fremtid.

– I dag er det især turister fra Norge, hvor en langt større del af befolkningen kører på el, der stiller krav til opladestandere, men inden længe følger de mange tyske bilturister efter. De kører som regel i nyere biler end danskerne – ikke mindst dem der kører på bilferie, fordi de prioriterer det. Behovet bliver kun større fremover, og vi er et langt bedre turistmål, hvis det udbygges, siger Poul Fejer Christiansen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.