×
ElbilerTophistorie

Lidl ruller hurtigladere ud til alle butikker

Inden for et par år vil den tyske discount-supermarkedskæde Lidl opsætte hurtigladere til elbiler ved samtlige butikker i Danmark.

Gode nyheder til elbils-ejere, der handler i Lidl. Den tyske discount-supermarkedskæde vil nemlig sætte hurtigladere op ved samtlige 133 butikker rundt om i Danmark. De første 40 vil blive sat op i løbet af det næste år, og alle butikker, hvor det er muligt, forventes at have ladestandere senest i 2023.

Den første ladestander blev åbnet allerede i går, fredag. Ved Lidl i Aabenraa satte transportminister Benny Engelbrecht ladestikket fra en af de første hurtigladere ved en dansk dagligvarebutik i en elbil, for at erklære udrulningen af det omfattende ladestander-projekt i gang.

Ifølge de netop afsluttede finanslovsforhandlinger, skal der i 2030 køre mindst 775.000 elbiler og plugin-hybrider på de danske veje. Det er nogle af de kunder, Lidl håber at lokke til butikkerne.

– Vi vil i gang nu. Med 133 butikker fordelt i hele Danmark og flere på vej har vi både ansvar og mulighed for at gøre en positiv forskel for regeringens ambitiøse grønne vejtransportaftale. Både i vores transport og indkøbsvaner har vi mulighed for at gøre en forskel for klimaet, så det forsøger vi efter bedste evne, siger Dirk Fust, administrerende direktør i Lidl.

Lidl
Transportminister Benny Engelbrecht satte ladestikket i en el-bil hos Lidl i Aabenraa for at erklære Lidl Danmarks landsdækkende udrulning af ladestandere i gang.

Laderne lader med 50 kW og vil på en indkøbstur på 30 minutter typisk kunne nå at ”tanke” op til 125 kilometer rækkevidde på en elbil, lover Lidl.

Transportminister Benny Engelbrecht håber, at andre butikker vil følge Lidls eksempel:

– Lidl har valgt at sætte ladestandere op ved alle deres butikker med udgangen af 2023, og jeg er sikker på, at mange andre butikker vil følge det gode eksempel. Det er godt for kunderne, at de kan lade, mens de handler, og jeg vil gerne takke Lidl for virksomhedens fremsynethed og bidrag til at gøre vores samfund og land endnu mere klimavenligt, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Også tankstationerne Shell og Circle K er gået i gang med at opsætte ladestandere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.