Elbiler

I aften bliver Mercedes elektrisk

I aften præsenteres den første elektriske Mercedes-bil, Mercedes EQC, i Stockholm.

Tyske Daimler præsenterer i aften Mercedes EQC, der er en elektrisk SUV i samme prisklasse som Tesla Model 3. Den kommer på markedet til næste år og vil koste omkring 49.000 dollars (315.000 kroner) før afgifter.

EQC er den første elektriske Mercedes, men Daimler forventer at sende en hel række af nye elektriske Mercedes-modeller på gaderne i de kommende år.

Interiøret i Mercedes EQC (foto: Mercedes).

Størrelsen på EQC svarer til GLC-modellen og den får en rækkevidde på op til 500 kilometer på en opladning. Motoren er en 300 kW-model (408 HK), der giver bilen muskler til at gå fra 0-100 kilometer i timen på under fem sekunder.

Begejstrede nordmænd

Herhjemme har elbilen generelt haft det svært, men i Norge hvor elbilen er blevet gevaldig populær, har mere end 2.000 kunder allerede forudbestilt den nye Mercedes EQC. Det skriver internetportalen side3.no.

Socialdemokratiet lancerede i april måned en målsætning om, at der skal køre en halv million elbiler på danske plader i 2015. Et tal som Radikale toppede ved en målsætning om en million elbiler i Danmark i 2030. Så skal der vist ske noget …

Mercedes EQC – den første elektriske Mercedes (foto: Mercedes).

Læs mere om EQC hos Mercedes.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.