TeknologiTophistorie

Microsoft satser på førerløse biler

Microsoft har investeret i det General Motors-ejede firma Cruise, der bygger førerløse biler. Sammen vil de accelerere udviklingen.

Microsoft har indgået et “langsigtet strategisk partnerskab” med firmaet Cruise, der udvikler selvkørende og førerløse biler. Det meddeler selskaberne i en pressemeddelelse. Samarbejdet skal fremskynde kommercialiseringen af ​​selvkørende køretøjer.

“Virksomhederne samler deres software- og hardwaretekniske ekspertise, cloud computing-muligheder, produktionskendskab og partnerøkosystem for at omdanne transport for at skabe en mere sikker, renere og mere tilgængelig verden for alle,” hedder det i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyses ikke præcis hvor mange penge Microsoft har investeret i Cruise, men det er en del af en finansieringsrunde på 2 milliarder dollars, der giver selskabet en samlet værdi på 30 milliarder dollars. Cruise ejes nu af General Motors, Honda, Microsoft og en række mindre investorer.

Til gengæld for investeringen binder både Cruise og General Motors sig til Microsoft platform i skyen, Azure. Microsoft leverer i forvejen sky-tjenester til bilproducenter som Volkswagen, BMW og Ford.

”Fremskridt inden for digital teknologi omdefinerer alle aspekter af vores arbejde og liv, herunder hvordan vi flytter mennesker og varer,” siger Satya Nadella, administrerende direktør, Microsoft. “Som Cruise og GMs foretrukne sky vil vi anvende kraften fra Azure til at hjælpe dem skalere og gøre autonom transport mainstream. ”

førerløse biler
Førerløse biler fra Cruise er ikke noget særsyn i San Francisco, hvor selskabet hører hjemme.

For et år siden afslørede Cruise sit flagskibskøretøj, Origin, der er et hel-elektrisk køretøj, der ligner en lounge på hjul uden rat eller pedaler.

Hovedparten af ​​testene udføres dog af en flåde af modificerede Chevy Bolts med en backup-chauffør. Det til trods for, at Cruise sent sidste år fik tilladelse til at fjerne sikkerhedschaufføren helt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er endnu uvist hvornår Cruise melder sig klar til rent faktisk at fragte passagerer rundt. Oprindeligt var planen at det skulle ske i 2019.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.