×
TeknologiTophistorie

MitID: Et ekstra trin skal højne sikkerheden

Den 6. juni opdateres MitID og får tilføjet et ekstra trin. Tiltaget skal nedbringe mængden af svindel.

Fra den 6. juni udrulles en opdatering til MitID på iOS og Android, som har til formål at nedbringe mængden af svindel. Med opdateringen bindes indtastningen af bruger-ID og godkendelsen i app’en tættere sammen. Det skal mindske mængden af godkendelser, som ikke er foranlediget af brugeren selv, hvilket har været en udbredt svindelform.

Opdateringen tilføjer en knap, hvis MitID benyttes på en mobiltelefon, som gør godkendelsesprocessen lettere. Der tilføjes knappen ’Åbn MitID app’, som bringer brugeren direkte til godkendelsen. Det kommer derved til at minde mere om den proces, som vi var vant til fra NemID.

Læs også: Danskerne er glade for MitID

Skal der foretages en godkendelse på en computer, så tilføjes et ekstra trin. Det indebærer scanning af en QR-kode, som vises på computerskærmen, som skal scannes inden det er muligt at godkende med MitID. Det ekstra trin indføres, så brugeren kun får godkendt handlinger, som de selv har startet.

”Opdateringen er med til at beskytte brugerne mod en type svindel, vi desværre har set meget af, hvor brugere lokkes til at swipe på en handling, som de ikke selv har startet. Samtidig er vi glade for at kunne imødekomme ønsket om at gøre det nemmere at åbne MitID appen,” siger Adam Lebech, vicedirektør, Digitaliseringsstyrelsen, der sammen med bankernes brancheorganisation, Finans Danmark, udgør partnerskabet bag MitID. 

Når man skal godkende kortbetalinger på nettet med appen, vil det fortsat ske på samme måde som i dag. Det skyldes, at der i kortsystemet allerede er indbygget andre tekniske sikkerhedsforanstaltninger.  

Rulles gradvist ud fra 6. juni

Opdateringen bliver rullet ud gradvist i takt med, at de enkelte tjenester får implementeret opdateringen. Fra den 6. juni kan man på MitID.dk finde al information om opdateringen samt vejledninger og guides.  

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.