×
Teknologi

MWC: Så går det løs – hvad kan vi forvente?

BARCELONA: Hvert år samles smartphone-industien i Barcalona, Spanien, for at vise nyhederne frem på Mobile World Congress-messen. Messen åbner officielt mandag, men det er i dag, søndag, at alle de store kanoner holder pressekonferencer. Således har både LG, Huawei og Samsung lanceringer i dag, mens Sony venter til mandag morgen. Her er et kort overblik over dagens begivenheder.

LG – fuldskærms-mobil

Klokken 11 går LG på scenen og præsenterer LG G6, der skal rette op på miseren med G5 fra sidste år. LG dropper fuldstændigt det modulære system og starter forfra. På G6 er det skærmen, der trækker rygtehistorierne. Den vil angiveligt få en ekstra stor 5,7 tommer skærm i 18:9-format (2880 x 1440). Skærmen vil fylde stort set hele fronten på telefonen – og den har, gulp, runde hjørner.

G6 har to kameraer og en fingeraftryksscanner på bagsiden – og det forventes at G6 bliver den første ikke-Google-telefon som lanceres med Google Assisant indbygget.

Se billeder og læse flere rygter her: LG G6 bliver den første telefon i 18:9-formatet

Huawei – telefoner og smartwatch

Kinesiske Huawei vil klokken 14.00 i dag lancere sit flagskib, Huawei P10, der ifølge rygterne vil få en kurvet skærm ala Samsung. Det forventes at den har 5,5 tommer skærm (2560 x 1440), Kirin 960-chipset, USB-C- og hovedtelefonstik. Ligesom Huaweis andre nyere telefoner er P10 også udrustet med Huaweis Leica-brandede dobbelte kamera.

Derudover lancerer Huawei en opdateret udgave af Huawei Watch-smarturet. Ifølge Venturebeat får uret indbygget SIM-kort og et mere sporty udseende, ligesom det drive af Android Wear 2.0. Læs mere om rygterne her:

Huawei Watch 2 lækket før Mobile World Congress

Samsung – en tablet?

Klokken 20.00 er det Samsung, der har scenen, men forventningerne er små. Koreanerne har nemlig allerede meddelt, at Galaxy S8 først vil blive lanceret et stykke tid efter MWC. I stedet forventes det at Samsung vil præsentere en ny tablet – nemlig Galaxy Tab S3.

Sony – en hel håndfuld

Rygterne siger, at Sony vil komme til WMC med ikke færre end fem spritnye mobiltelefoner. Flagskibet har 5,5 tommer skærm i 4K-opløsning – og processoren skulle være den nye Snapdragon 835. Sony har genbrugt det samme design på sine mobiler siden 2013, så ingen forventer de store ændringer på den front.

Nokia 3310

Men der er masser af andet at komme efter de næste par dage. For eksempel går der hårdnakkede rygter om at Nokia-telefonerne genopstår. Det finske firma HMD – der i øvrigt består af gamle Nokia-medarbejdere – har købt rettighederne til Nokia-brandet og står det til troende, vil de relancere ef af fortidens mest legendariske Nokia-telefoner, nemlig Nokia 3310.

Hold øje med inputmag.dk resten af dagen – vi opdaterer naturligvs løbende med nyheder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.