×
Små hvidevarer

Nespresso Prodigio & Milk

Nespresso har puttet Bluetooth i sin nye kaffemaskine. Men hvorfor egentlig det?

Nespresso er blevet kapselkaffens svar på iPod’en. Ligesom Apples musikafspiller nærmest var synonym for mp3-afspillere er Nespresso blevet det for kapselkaffe. Nespresso-maskinerne er nemme at bruge og de ser eksklusive ud – og så betyder det mindre, at kvaliteten af kaffen snildt kan fås bedre. Lige som man går på kompromis med lydkvaliteten til fordel for det bekvemme ved en iPod.

Nespresso opdaterer jævnlig sine maskiner og i år er de hoppet med på Internet of Things-bølgen. Næsten da. Nespresso Prodigio & Milk er udstyret med en Bluetooth-forbindelse, der kan snakke med en app på din smartphone. Den kan fortælle, når vandtanken er ved at være tom, når maskinen trænger til afkalkning og advare dig, når du er ved at løbe tør for kapsler. Ja, du kan naturligvis bestille en ny sending direkte fra app’en.

Maskinen kan også programmeres, så den automatisk brygger en kop kaffe på en givent tidspunkt – om morgen eller når du kommer hjem fra arbejde. Prodigio findes i to varianter; en med og en uden en mælkeskummer. Vi har haft modellen med mælkeskummer på besøg.

Nem at gå til

Har man haft fingrene i en Nespresso-maskinen tidligere, er den lige til at gå til. Der er vandtank, plads til en kapsel og mulighed for at brygge tre forskellige typer af kaffe; ristretto, espresso og lungo. Brugte kapsler samles i en tank, hvorfra de kan smides ud – eller som vi foretrækker – rengøres og sendes til genbrug (den er lavet af aluminium, red.). På siden af vores maskine er der monteret en mælkeskummer, der kan lave både varm og kold mælk til f.eks. cappuccino eller latte machiatto. Det tager cirka et minuts penge at varme og skumme mælken og til den tid er selve kaffemaskinen for længst varmet op klar til brug.

Vandtanken og mælkeskummeren er i øvrigt fikst monterest på en fælles skinne, der kan drejes 45 grader, så maskinen kan placeres i det hjørne, man foretrækker.

For dig eller Nespresso?

Det store cirkusnummer er naturligvis Bluetooth-forbindelsen. Og for at være ærlig, så er jeg kommet i tvivl om hvorvidt det er lavet for brugeren eller for Nespresso selv. Bevares, som nævnt giver det mulighed for at programmere sin maskine og starte brygningen på afstand. Altså, kort afstand, for en ting er, at hverken vandtank eller kapsler kan fylde sig selv, en anden ting er, at rækkevidden på Bluetooth er på cirka 10 meter. Det får Bluetooth-forbindelsen til at ligne en gimmick.

Personligt tror jeg, det handler om Big Data. Ved at koble maskinen sammen med app’en får Nespresso en snabel direkte ned i dit forbrugsmønster. De kan, teoretisk, se hvor ofte du drikker kaffe, hvilke varianter du foretrækker og hvornår. Hvor ofte du bruger maskinen. De kan sælge dig kapsler, når du er ved at løbe tør. Det er lidt ligesom Googles tjenester og den seneste Windows-udgave, der foræres væk mod at du løbende leverer oplysninger om dig selv, der kan sælges til tredjepart. Her får du bare lov til at betale OG levere oplysninger om dig selv. I min optik får Nespresso mere ud af Bluetooth-forbindelsen end brugeren.

Jævn smag til premium-pris

Men hvad med selve kaffen? Mælkeskummeren laver faktisk en imponerende crema, og kaffen fås i alskens smagsvarianter. Det er ikke gourmet-kaffe og den er temmelig dyr i forhold til kvaliteten – en kop koster mellem tre og fire kroner – så du kan med garanti få både bedre og billigere kaffe, hvis du er villig til at lege barista med en manuel espressomaskine. Til gengæld er Nespresso Prodigio & Milk rasende nem at bruge og det er en kvalitet i sig selv for nogen.

Nespresso Prodigio & Milk

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.399 kr.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.